Vesti iz Srbije

1.000 stanova i lokala umesto parka u Novom Sadu!

Na području između Avijatičarskog naselja i Parohije Bačke trenutno se odvija ekološki genocid. Naime, na mestu gde se već godinama unazad nalaze zelene površine i mesto na kojem je sve do 2018. godine bila planirana izgradnja sportskog parka, pre nekoliko dana započela je izgradnja kompleksa stambenih zgrada – navode u saopštenju iz Stranke slobode i pravde Novi Sad.

  • Na ovom području se planira izgradnja stambenog kompleksa sa preko 900 stanova i 25 lokala. Glavni izvođač radova jeste firma „NS Square“ koja je osnovana 21. januara 2021. godine, a čiji je vlasnik Darko Stanković. Pored ove firme, pomenuti Stanković je vlasnik i firme „Građevinska radnja za rušenje objekata D&V“ osnovane mesec dana ranije, tačnije 23. decembra 2020. godine.

Od 21. maja 2021. godine firma „NS Square“ je postala i zvaničan vlasnik dve parcele sa katastarskim brojem 3389 i 3390 na kojima se odvijaju ovi radovi, kao i parcele 3388/1 i 3388/2 koje su u fazi promene vlasničke strukture iz javne svojine u privatnu. Za samo nekoliko dana koliko traju radovi, na tom prostoru su trajno uništena sva životinjska staništa, sve zelene površine su već raskopane, a na desetine stabala je počupano i posečeno.

Pitamo Srpsku naprednu stranku u Novom Sadu:

  • Ko je Darko Stanković, vlasnik dve vrlo mlade firme bez iskustva u gradnji i da li je on novi Bocara?
  • Kako je moguće da baš on dobije dve parcele koje se brzopotezno prebacuju iz javne u privatnu vlasničku svojinu ?

Vrlo je očigledno da su opet partija i bratija stavile ruke u teglu punu meda.

Gradski odbor SSP Novi Sad ukazuje javnosti i građanima na još jedno nedelo gradske vlasti u Novom Sadu.

Ekološki užas sa kojim se susrećemo kako u gradu, tako i na Fruškoj gori, samo je dokaz da Miloša & Company ništa drugo ne interesuje osim isključivo njihovog ličnog interesa – stoji u saopštenju SSP Novi Sad.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top