Vesti iz Srbije

10.000 građana jasno poručuje Dolovčevoj!

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) i udruženje Kreni – Promeni sutra će se obratiti javnosti u 10 sati isped zgrade Republičkog javnog tužilaštva, nakon čega će predati 10.000 potpisa tužiteljki Zagorki Dolovac, koji su sakupljeni za manje od 48 časova, sa jasnim zahtevom – da reaguje povodom optužbi za podvođenje devojaka i žena u Jagodini.

  • Ovim potpisima se zahteva i hitno obezbeđivanje dokaza saslušavanjem svedoka i oštećenih, kao i da se izda nalog policiji za izvršenje uviđaja u objektima koji se u potresnom svedočenju navode kao mesto izvršenja krivičnih dela – navodi se u saopštenju UZUZ i udruženja Kreni – Promeni i zaključuje se:
  • Nakon konferencije Marinike Tepić na kojoj su izneti navodi o krivičnim delima u koja su uključeni sami vrhovi republičke i lokalne vlasti u Jagodini ističemo važnost hitne reakcije republičkog javnog tužioca, Zagorke Dolovac, koja izostaje.

Da podsetimo, nakon optužbi Marinike Tepić na račun Dragana Markovića Palme za podvođenje maloletnica i pedofiliju u Jagodini, Više tužilaštvo u Jagodini otvorilo je predmet u tom slučaju i kreće u prikupljanje svih potrebnih obaveštenja u okviru predistražnog postupka.

Međutim, odluci da predmet bude otvoren u Jagodini, usprotivili su se brojni pravnici, koji sumnjaju u nepristrasnost tužilaštva u tom gradu.

A za to vreme, dok je u centru pažnje afera „Palma“, republički javni tužilac Zagorka Dolovac se ne oglašava. Stoga su brojni građani hteli da je ubrzaju, pa će sutra biti predato čak 10.000 potpisa u kojima se zahteva da Dolovac konačno reaguje.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top