Vesti iz Srbije

20 miliona RSD za nabavku MUP mleka!

Za nabavku pasterizovanog mleka koje se proizvodi specijalno za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova iz budžeta Republike Srbije izdvaja se čak 20 miliona dinara.

Javnost je ostala u čudu kada su na internetu osvanule fotografije sa mlekom koje se pakuje u ambalaže obeležene simbolima MUP-a, koje je proizvedeno ekskluzivno za potrebe srpske policje i to za, logično, uslugu prehrane.

Za javnu nabavku pasterizovanog mleka i kiselomlečnih proizvoda izdvojeno je 20 miliona bez PDV-a firmi „AD IMLEK“, a ono što je interesantno jeste da se kao adresa navodi lokacija zatvora Padinska skela, te se može pretpostaviti ko učestvuje u procesu proizvodnje.

Na ovaj tender javile su se još dve firme – „PK Zlatibor“ i „Kruna komerc“, a MUP je prethodnih godina upravo od ove druge firme nabavljao mlečne proizvode.

Prethodne godine je za istu nabavku izdvojeno 3 miliona dinara, za ovu 20, a za narednu je predviđeno 16 miliona dinara, odnosno za tri godine će se za mlečne proizvode u MUP-u izdvajati 39 miliona. Kao kriterijum za dodelu sredstava Imleku navodi se najniža ponuđena cena.

„Kruna komerc“ je, na primer, za istu ovakvu javnu nabavku 2017. dobila duplo manji iznos, odnosno 10 miliona dinara. Zbog čega je cena nabavke ove godine porasla duplo, nije poznato. 

Ono što je sigurno jeste da bi se trenutnom ministru unutrašnjih poslova moglo postaviti nekoliko pitanja o mleku, a i o još ponečemu.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top