Mitrovačke vesti

7. juna – akcija skupljanja pesticidnog otpada!

Danas je održan radni sastanak povodom akcije prikupljanja ambalažnog pesticidnog otpada. Ova akcija počeće 7. juna ove godine. Akciju sprovode Grad Sremska Mitrovica, Poljoprivredna stručna služba i Agencija za ruralni razvoj.

Dušica Pavlović direktorica Agencije za ruralni razvoj kaže da ta Agencija već pet godina podržavaju udruženje SECPA u akciji sakupljanja pesticidnog otpada i dodaje: „Iskoristila bih priliku da pozovem što veći broj poljoprivrednika da se odazove da bi se premašila prošlogodišnja količina prikupljenog pesticidnog otpada, a to je pet tona. Operater koji se bavi prikupljanjem pesticidnog otpada obilaziće sva naseljena mesta. Cilj nam je da se sva mitrovačka sela posete i da se na adekvatan način skupi pesticidni otpad koji predstavlja opasnost po životnu sredinu i zdravlje ljudi.”

Sastanku su, pored pomenutih, prisustvovali predstavnici seoskih mesnih zajednica sa teritorije Grada Sremska Mitrovica i predstavnici proizvođača sredstava za zaštitu bilja. U selima će biti sprovedena akcija organzovanog prikupljanja ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja tzv. pesticidnog otpada početkom juna.

Direktor Poljoprivredne stručne službe,Stevan Savčić je rekao: „Poljoprivrednici će imati priliku da potpišu sa Poljoprivrednom stručnom službom ugovore o poslovno-tehničkoj saradnji i nakon toga izdajemo potvrde kako za Svetsku banku, tako i za ostale konkurse koji budu u nekom narednom periodu”.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top