Vesti iz Srbije

A gde je pecat?!

 predaju zahteve (VIDEO)
Autor: Glas javnosti 2020-12-28 16:41:50
Foto: Glas javnosti

 
 
 
 
Predstavnici udruženja Bitka za Košutnjak, u ime građana, predali su jutros, tek posle intervencije policije, nekoliko minuta pre roka, Skupštini grada Beograda dokumente kojima zahtevaju da se sednica gradske skupštine zakazana za sutra, prekine, kao i da se sa dnevnog reda skine tačka koja se odnosi na Nacrt plana detaljne regulacije dela Makiškog polja. 


Kako je za Glas javnosti izjavio Dejan Jovanović iz Bitke za Košutnjak, predstavnici udruženja su jutros oko 8.45 došli u skupštinsku zgradu kako bi predsedniku, odnosno sekretaru Skupštine predali zahtev za trenutnu obustavu rada sutrašnjeg, 26. zasedanja zbog kršenja članova 73 i 74 poslovnika kojima je precizno navedeno da je neophodno najmanje sedam dana ranije najaviti održavanje sednice i dostaviti skupštinski materijal odbornicima.
–   Po oba kriterijuma nema uslova za održavanje sednice, jer im nedostaje skoro čitav jedan dan. Drugi dokument koji smo hteli da podnesemo je predlog skupštinske odluke da se sa dnevnog reda skine tačka 7 koja se odnosi na projekat Makiško polje. Uz taj predlog priložili smo skoro 600 potpisa građana, zbog čega nam nije neophodna podrška niti jednog odbornika – kaže Jovanović.
https://www.glas-javnosti.rs/amfilohije/cirkus-u-gradskoj-skupstini-beograda-tek-posle-intervencije-policije-gradani-uspeli-da-predaju-zahteve-8224

Izvor:GLAS-JAVNOSTI. rs

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top