Vesti iz Srbije

Advokat Gajić predložio pritvor za Palmu zbog uticaja na svedoke!

Advokat Vladimir Gajić izjavio je da bi tužilac koji vodi istragu o slučaju moguće pedofilije u Jagodini, trebalo da predloži određivanje pritvora Draganu Markoviću Palmi, zbog mogućeg uticaja na svedoke.

Gajić je kazao da bi pre određivanja pritvora bilo neophodno da Skupština Srbije, Markoviću koji je poslanik Jedinstvene Srbije, skine imunitet.

  • S obzirom na vrstu krivičnih dela kao i na pokušaje Dragana Markovića Palme da organizuje javnu podršku žena iz Jagodine, smatram da bi sada bilo neophodno da tužilac predloži sudu određivanje pritvora kako bi istraga mogla nesmetano da se odvija bez mogućeg uticaja osumnjičenog koji ima velike resurse, političku moć i novac koji mogu biti upotrebljeni da se ometa istraga – rekao je Gajić.

Prema njegovim rečima, odluka da se istraga u slučaju pedofilije za koju se sumnjiči Dragan Marković Palma izmesti iz Jagodine u Kraljevo je „nedovoljno dobra“.

  • Meni se čini da bi ovaj predmet trebalo dati u rad Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, jer se ovde moguće radi i o većem broju krivičnih dela u koji je umešan i veći broj osoba“.

Naveo je da se u političkom smislu, stiče utisak da bi moglo da se očekuje i da najviša vlast u Srbiji odluči da politički amputira Markovića ili „kako se to kaže da ga pusti niz vodu“.

  • To vidim jer tabloidi ne brane Palmu, a čak se i SPS pravi mrtav. Ovakva politička odluka dala bi odrešene ruke tužiocu, a takođe mogla bi da dovede i do toga da se ohrabre svedoci i žrtve da progovore.

Dodao je da uspeh tužioca zavisi isključivo od volje jednog čoveka koji će ukoliko proceni da će mu Palma potencijalno napraviti veliku štetu odlučiti da ga se reši.

  • U ovom momentu, izgleda mi da je Palma završio svoju karijeru – zaključio je Gajić.

Pored bivšeg radnika hotela „Alfa“ u Končarevu, koji je o podvođenju maloletnih devojčica visokim državnim funkcionerima pre tri dana svedočio na konferenciji za novinare potpredesdnice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić, sinoć je za portal Nova.rs te navode potvrdio i bivši funkcioner SPS-a Mića Jovanović.

Jovanović je kazao da je u nekoliko navrata na proslavama kod Dragana Markovića Palme prisustvovao scenama kad je Marković podvodio devojke starosti između 18 i 20 godina državnim i opštinskim funkcionerima.

  • Za sve što govorim postoje dokazi i garantujem svojim životom da su se te stvari zaista događale – rekao je Jovanović.

On je naveo da u životu nije video taj nivo prostakluka i javne prostitucije kao što je bio slučaj na jednoj od Palminih proslava, na kojem je prisustvovao deo državnog rukovodstva.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top