Vesti iz Srbije

Aleksandar Šapić: „Najbolje bi bilo da opozicija jasno kaže čega to danas nema, a bilo ga je ranije!“

„Najbolje bi bilo da opozicija jasno kaže čega to danas nema, a bilo ga je ranije“ – poručio je novopečeni član SNS, Aleksandar Šapić, povodom dijaloga vlasti i opozicije oko izbornih uslova. To je bio razlog da podsetimo Šapića na neke očigledne stvari, kao i na to čega je sve nekada bilo, a sada ga nema.

– Danas su neke stvari značajno promenjene na bolje u odnosu na prethodne godine, što ne znači da ne treba dalje unapređivati izborni proces. Ja sam za to da postavimo standarde, a ne da ih menjamo kako kome odgovara – dodao je Šapić za Prvu televiziju.

Upravo iz tog razloga smo odlučili da Aleksandru Šapiću „osvežimo pamćenje“, pošto je tek pristigao u SNS, pa još uči. 

Stoga evo pomoći novom potpredsedniku Srpske napredne stranke da poveže neka lica sa nekim prostorima, neka lica sa nekim predmetima i neka lica sa drugim licima.

1. Vladimir Cvijan

Eto, trebalo bi Šapić da pita šefa šta se zaista desilo sa njegovim nekada najbližim saradnikom, za čiju smrt smo saznali tek posle tri godine. Kako je moguće da neko ko je žestoko kritikovao vlast Aleksandra Vučića nestane preko noći, pojede ga mrak, a da javnost o tome ne zna ništa?

2. Oliver Ivanović

Pitamo se, da li je Šapić upoznat sa brutalnom medijskom kampanjom na TV Pink protiv lidera kosovskih Srba, koja je rezultirala njegovom likvidacijom. 

3. Srpske institucije na severu Kosova

Da li je neko obavestio Šapića da nakon što je Vučić potpisao Briselski sporazum srpskih institucija na severu Kosova više nema, onih istih koje je odbio da raspusti njegov nekadašnji šef, Boris Tadić? Sve one su došle pod okrilje vlasti u Prištini, što je verifikovano i Vašingtonskim sporazumom.

4. Kultura dijaloga i pristojnost u javnom diskursu

Koliko god se to Šapiću činilo nebitnim, pošto je pokazao da mu pristojnost nije jača strana, kada je lidera opozicione stranke uporedio sa muškim polnim organom. 

5. Opozicija u Skupštini i medijima

Zamislite, Šapiću, nekada je u Skupštini sedela opozicija. Verovatno je to za njega sitnica, pa neće da se zamara sa takvim trivijalnostima. Ali trenutni mentori mogu da mu kažu, kako su nekada, dok su oni bili opozicija, pričali šta god im je padalo na pamet, kako u najvišem zakonodavnom telu, tako i u medijima.

6Železnička stanica u Beogradu

Kako je namera Šapiću da u bližoj budućnosti vodišprestonicu, mogao bi da se priseti da je Beograd nekada imao Železničku stanicu koja je svojom lokacijom omogućavala ljudima da u najkraćem roku stignu u druge delove grada. 

7. TV Dueli

Seća li se Šapić čuvenih televizijskih duela pred predsedničke izbore između Borisa Tadića i Tomislava Nikolića? Trebalo bi malo da progugla, pa da se zapita kako to da njegov šef danas ne sme nikome danas da izađe na crtu.

8. Aleksandar Šapić

Da, upravo tako. Nema Šapića koji je nekada bio uzor mladima, koji su mu se divili zbog sportskih uspeha, misleći da je čovek od integriteta. Ovo danas nije isti Šapić koji je poručivao svojim naprednjačkim dželatima da nikada neće sa njima, ni pod kakvim okolnostima. 

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top