Vesti iz Srbije

Aleksić: „Jadna nam zemlja o kojoj brinu Brnabić i Nedimović“

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić podelio je na Tviteru fotografije gradom uništenih povrtnih zasada u Trsteniku. Aleksić ističe da dok se predsednik Srbije Aleksandar Vučić „šeta po Srbiji u kampanji i obećava na svakom ćošku milione“, novca za protivgradne rakete i poljoprivredu nema.

– Ovako u Trsteniku izgledaju zasadi paprike, paradajza, celera, kukuruza… posle nevremena. Dok se Aleksandar Vučuć šeta po Srbiji u kampanji i obećava na svakom ćošku milione, za protivgradne rakete i poljoprivredu nema! Jadna smo mi zemlja o kojoj brinu Ana Brnabić i Branislav Nedimović – napisao je Aleksić, podelivši fotografije uništenih zasada.

Podsetimo, jako nevreme ovih dana zahvatilo je gotovo celu Srbiju. Grad je padao širom zemlje, a mnogi povrtari ostali su bez svojih poljoprivrednih proizvoda.

Sistem protivgradne zaštite je od 2015. u nadležnosti Republičkog hidrometeorološkog zavoda, a prema poslednjim podacima Državne revizorske institucije iz 2018, za samo tri godine, od 2015. do 2017, grad je na teritoriji naše zemlje napravio štetu od 6,18 milijardi dinara, a u isto vreme za sanaciju te štete izdvojeno je iz budžeta 233 miliona dinara, pisao je Danas krajem juna.

Sistem protivgradne zaštite je od 2015. u nadležnosti Republičkog hidrometeorološkog zavoda, a prema poslednjim podacima Državne revizorske institucije iz 2018, za samo tri godine, od 2015. do 2017, grad je na teritoriji naše zemlje napravio štetu od 6,18 milijardi dinara, a u isto vreme za sanaciju te štete izdvojeno je iz budžeta 233 miliona dinara.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top