Vesti iz Srbije

Aleksić: Srbija u problemu, Vučić neuračunljiv!

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da Srbija ima veliki problem jer državom upravlja predsednik Aleksandar Vučić, koji je danas pokazao „potpuno nervno rastrojstvo“ prilikom dolaska čelnika Narodne stranke u Predsedništvo Srbije.

„Čovek u takvom stanju upravlja institucijama i bezbednosnim službama Srbije. Vučić je pokazao i da je kukavica, jer je odbio da izađe na televizijski duel sa bilo kim od nas, a svakodnevno obmanjuje građane. Mi se ne plašimo ni od njega niti od njegove kamarile na vlasti i spremni smo na svaku njegovu reakciju“, rekao je Aleksić televiziji N1.

Aleksić, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i funkcioneri Borislav Novaković i Vladimir Gajić došli su ranije danas u zgradu Predsedništva Srbije, nakon što ih je Vučić juče javno pozvao na tuču.

„U jednom trenutku se prolomio krik čoveka koji je počeo da psuje, galami… To je bio predsednik države, koji je u stanju besa i rastrojstva vikao, uneo se Jeremiću u lice, izgovarao je psovke i uvrede. Govorio je ’gde ste, lopuže, ološi, je l’ hoćete da se bijete, je l’ ste došli da me linčujete’“, rekao je Aleksić, i dodao da su i „ljudi iz obezbeđenja bili šokirani i nisu znali kako da reaguju“ na takvo Vučićevo ponašanje.

„Vučić je rekao ’’ajde, recite gde ćete’, a kada mu je Jeremić rekao da izađemo napolje, on je skočio ’kao ’ajde’’, ali ga je obezbeđenje zaustavilo i reklo ’nemojte, predsedniče’“, dodao je Aleksić.

Aleksić je naveo da ga je Vučić nazvao „secikesom iz Trstenika“, ali da je predsednik Srbije odbio poziv Aleksićev poziv na televizijski duel o „Jovanjici“.

„Vučić se uplašio od pravde koja će njega i njegovu vlast stići jednog dana, jer pljačkaju građane Srbije, pa pokušava galamom da pokaže ne znam šta. U vrlo smo ozbiljnoj situaciji kao društvo i taj čovek svakog dana produbljuje podele u društvu“, smatra potpredsednik Narodne stranke.

„Naš cilj je da smenimo vlast olovkom na izborima, a ne tučom“, rekao je potpredsednik Narodne stranke.  

Aleksić je podsetio da su juče Jeremić i on govorili o poslu od 75 miliona evra koji je „na putu“ da bude dodeljen „Milenijum timu“, a da je Vučić na jučerašnjoj konferenciji za novinare na to odgovorio „pozivom na tuču“, pominjući imena čelnika Narodne stranke.

„Mi danas nismo došli da se svađamo niti da ga psujemo, nego da ga pitamo šta želi kad tako poziva opoziciju. Pozvao nas je na tuču, a mi smo otišli da razgovaramo s njim, ne da se tučemo, nego da ga pitamo na šta to liči. Vučić razume razume samo jezik psovki i huliganstva“, rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao da „u ovakvoj atmosferi ne može da zamisli dijalog o izbornim uslovima“, jer nema sagovornika s druge strane.

Potpredsednik Narodne stranke je naveo da niko iz bilo koje uređene države ne može da pojmi da predsednik države poziva opoziciju na tuču i da pokušava da se razračunava s predstavnicima opozicije na portirnici.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top