Vesti iz Srbije

Aleksić: „Vučićev režim okrvavio ruke u saradnji sa mafijom“

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je „režim predsednika Srbije Aleksandra Vučića okrvavio ruke u saradnji sa mafijom“ i da je „do guše umešan u kriminal i korupciju“, zbog čega, kako je ocenio, „pokušava da kupi naklonost međunarodne zajednice rasprodajom nacionalnih bogatstava i interesa“.

– Režimu nije problem ako Kinezi traže da se otvori novi rudnik u Boru i da im se preda 4.500 hektara zemljišta u privatnom vlasništvu – preko noći su to preveli u vlasništvo firme ‘Ziđin majning’. Bor je pretvoren u logor u kojem se više ne može živeti. Nije mu problem da Rio Tintu preda celu Rađevinu za rudnik litijuma – rekao je Aleksić valjevskoj televiziji Marš.

– Narodna stranka radi upravo to – svakog dana smo u drugom gradu i idemo i po selima i predstavljamo naš program i slušamo građane koji govore o svojim problemima – rekao je Aleksić.

Ocenio je da se sa Vučićem ne može razgovarati o zaštiti nacionalnih interesa, a da su svi koji misle da je to moguće, „u teškoj zabludi ili su pristali da budu deo njegove predstave“.

– Raščišćava se stvar na opozicionoj sceni i nazire se ko će biti nazovi opozicija koja će igrati kako svira vlast, a ko će biti prava opozicija, koja će morati da se dogovori i da napravi jednu listu – rekao je Aleksić.

– Država bi morala da ulaže u poljoprivredu, kako bi proizvođači mogli da dignu savremene plastenike i da imaju savremene farme i zasade voća i povrća. Zašto da dajemo subvenciju ‘Geoksu’, koji je uzeo 10.000 evra po zaposlenom i otišao? Hajde da damo poljoprivrednom gazdinstvu 10.000 evra po radno sposobnom članu tog gazdinstva, pa da vidimo šta ćemo dobiti za kratko vreme – rekao je Aleksić.

Dodao je da bi poljoprivreda u Srbiji mogla da se oporavi za dve godine, kao privredna grana koja u najkraćem vremenskom roku uz najmanja ulaganja daje najbolje rezultate, ali da se to ne događa jer su na čelnim pozicijama „nestručni ljudi“.

– Srbijom upravljaju nekompetentni ljudi, a na vrhu je čovek koji od sebe pravi božanstvo i govori da on sve zna i samo on radi, on ne spava, ne ide u ve-ce, ne ide na letovanje… Zato Srbija propada, jer nam ne treba takav, nego nam je potreban sistem u kojem su stručni ljudi na čelnim pozicijama – naveo je Aleksić.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top