Vesti iz Srbije

Aleksić: „Za Rističevića ima novca iz budžeta, za poljoprivrednike – nema“

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da bi poljoprivrednici iz cele Srbije trebalo da traktorima dođu u Beograd i iskažu nezadovoljstvo zbog katastrofalne situacije u poljoprivredi ispred Vlade Srbije i zgrade Predsedništva, jer se tu donose odluke zbog kojih su prinuđeni da bacaju plodove svog teškog rada.

– Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović neprekidno lažu srpske seljake, kojima predlažem da ne dele i ne bacaju paradajz u Leskovcu, nego u centru Beograda – rekao je Aleksić i dodao:

– Ako poljoprivrednici mogu da protestuju u centrima glavnih gradova Francuske, Španije i Holandije, zato bismo mi ćutali? Da li je njima teže nego nama – upitao je Aleksić, koji se bavi poljoprivrednom proizvodnjom u Trsteniku, saopštila je Narodna stranka.

Aleksić je nastavio:

– Očigledan dokaz da se sistem potpuno raspao je to što Ministarstvo poljoprivrede ove godine prvi put u proteklih 10 godina nije raspisalo javni poziv za podsticaje u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Podrška države je iz godine u godinu sve manja, što pokazuje višegodišnje kašnjenje isplata subvencija, pa danas ima više od 6.000 odobrenih, a neisplaćenih zahteva po osnovu subvencija i podsticaja iz ranijih godina – rekao je Aleksić.

Potpredsednik Narodne stranke je rekao da Nedimoviću nisu bitni proizvođači paradajza iz Leskovca i ostali poljoprivrednici širom Srbije, nego mu je „najbitniji njegov partijski kolega Marijan Rističević, za čije udruženje uvek ima novca iz budžeta“, navodi se u saopštenju.

– Tako su nedavno udruženja koja se dovode u vezu sa Rističevićem dobila od Ministarstva poljoprivrede 1,65 miliona dinara i to za projekte „Podsticajima do unapređenja“ i „Škola za unapređenje digitalne pismenosti žena iz ruralnih oblasti“ – tvrdi Aleksić.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top