Vesti iz Srbije

Belivuk uhapšen, a njegova grupa i dalje čuva klubove!

Bura koja se podigla oko nereda, koji su tokom vikenda izbili u Beton hali u Beogradu, prilikom proslave titule Crvene zvezde, kao i lomljenje kafića koje obezbeđuju Grobari, odnosno navijači iz redova grupe Veljka Belivuka, danima ne jenjava. Ipak, ono što javnost Srbije najviše interesuje jeste kako je moguće da i pored spektakularnog pada klana Velje Nevolja, a kako ga policija naziva, pripadnici njegove krimi-grupe i dalje su „čuvari“ najpoznatijih prestoničkih klubova.

Neredi u Beton hali u Beogradu izbili su u subotu uveče tokom proslave Zvezdine 32. šampionske titule u fudbalu, a tom prilikom došlo je do opšte tuče navijača tog kluba i simpatizera Partizana.

U neredima su najviše stradali poznati prestonički lokali „Lafajet“ i „Temperament“, čiji je menadžer Aleksandar Kajmaković, zvani Aca Bosanac, koji je hapšen u spektakularnoj policijskoj akciji u februaru ove godine. Kajmaković je tada priveden u Upravu kriminalističke policije (UKP), u kojoj je navodno izjavio da je sa ozloglašenim vođom navijačke grupe „Principi“ Veljkom Belivukom sarađivao oko poslova obezbeđivanja klubova.

Građani Srbije tokom vikenda imali su priliku da vide nemile scene u Beton hali, zbog čega je na čak nekoliko sati bio paralisan pomenuti deo Beograda. O tome da je došlo do sukoba između pristalica Partizana i Zvezde oglasili su se i najviši zvaničnici policije, a postavlja se pitanje kako je moguće da navijačke grupe bliske Belivuku i dalje obezbeđuju klubove u Beogradu.

Proteklih meseci javnost Srbije imala je priliku da čuje i da se intenzivno istražuju finansijski tokovi pomenute grupe, ali je ostalo nepoznato da li se to odnosi i na poslove obezbeđivanja klubova, a koji su, po svemu sudeći, jedna od glavnih delatnosti navijačkih frakcija u Srbiji.

Inače, grupa Veljka Belivuka uhapšena je početkom februara ove godine u velikoj akciji MUP i BIA. Pripadnici pomenutog klana sumnjiče se za teška krivična dela, među kojima su ubistva, otmice i iznude, zbog čega im prete višegodišnje zatvorske kazne.

Iako se Belivuk i pripadnici njegove kriminalne grupe od hapšenja nalaze u pritvoru, tokom ranijih godina toliko su proširili delovanje, da i pored činjenice da se nalaze iza rešetaka, očigledno još uvek drže primat nad poslovima obezbeđenja.

Podsetimo, zbog nereda u samom centru Beogradu uhapšeno je više od 100 huligana.

Ubrzo nakon pomenutih sukoba na društvenim mrežama objavljen i snimak na kome se vidi deo huligana koji su krenuli da prave nered u Beton hali.

Huligani su lomili izloge i inventar, tukli se međusobno, i to dok su brojni gosti sedeli u pomenutim lokalima.

Vulin: Neredi obrukali Crvenu zvezdu i Beograd
O neredima se oglasio i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin koji je rekao da su tokom policijske akcije u Beton hali uhapšeni huligani, a ne navijači.

„Ja sam došao ispred Beton hale, da vidim šta se dešava. Meni je važno da najviši funkcioneri MUP-a budu kada su takve akcije. Samo zakon i striktno poštovanje zakona. To su najobičniji huligani“, kaže Vulin za TV B92, dodajući da su to organizovane siledžije i nasilnici.

Vulin je istakao da ovo ne sme da se ponovi i dodao da su tukli i devojke.

„Jednu devojku su nosili u Hitnu pomoć, pozlilo joj se od straha. To je obrukalo i Crvenu zvezdu i naš grad“, dodao je Vulin.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top