Vesti iz Srbije

Belivukova grupa imala ulogu „pretorijanske garde“ i „zaštitnog prstena“ oko predsednika

U trenutku kad bilo ko od aktera „padne“ iz razloga koje vlast ne kontroliše ili to čini samo delimično, kao što je to slučaj sa Jovanjicom, Belivukom ili Nebojšom Stefanovićem, otkriva se afera. Redovno je obelodanjuje predsednik i gradi se manje ili više fantastična priča, čiji je cilj da se predsednik zaštiti koliko je moguće, na način u koji će najveći broj birača poverovati – izjavila je za nedeljnik „Vreme“ profesorka prava Vesna Rakić Vodinelić.

– Ono što je blizu realnosti jeste da je presednik razgovarao sa licima koja su prisluškivana, da teme nisu bile vezane za fudbalsku igru, ali jesu za lica koja se motaju oko stadiona, a povereno ime je fizičko sprovođenje političkih naređenja – kaže profesorka.

Ona je rekla kako je kriminalna grupa Veljka Belivuka imala ulogu „pretorijanske garde“ i „zaštitnog prstena“ oko predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je, kako je navela, sada razbijen.

– U sprezi sa delovima policijskog aparata, i to sa Žandarmerijom, imala je ulogu pretorijanske garde (telesna garda rimskih careva). Sad kad je razbijena, izvesno je da mu treba nova. Autokrate se nikada ne oslanjaju samo na institucionalizovani državni aparat jer taj ipak zna za neke granice koje se moraju poštovati – objasnila je profesorka Rakić Vodinelić.

Istakla je da je sve više javnih iskaza o ulozi grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a da je poslednji o ometanju formiranja opozicione vlasti u Vladimircima 2016. godine.

– Grupa je imala fizičkih izvršilaca naređenja vlasti, vezanih za sprovodjenje izbora, za naknadnu izmenu izbornih rezultata, za prekrajanje izborne volje građana – naglasila je Rakić Vodinelić.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top