Vesti iz Srbije

Bio protiv Vučića, pa se prodao za posao!

Kako Direktno.rs saznaje, tzv. nezavisnom kandidatu na izborima za Savete mesnih zajednica u opštini Sečanj, Nebojši Oberkneževu, ponuđeno je mesto u NIS-u, u zamenu za prelazak u redove SNS, što je on, naravno, prihvatio.

Radi se, inače, o bivšem članu Srpske napredne stranke, koji je došao u sukob sa Šešeljem i centralom SRS, zbog marionetske uloge ove stranke u politici Aleksandra Vučića.

Oberknežev je pružao podršku svom stranačkom kolegi Danijelu Radiću, pokrajinskom poslaniku SRS, koji je u medijima otvoreno nastupao govoreći o kriminalnim aktivnostima Gorana Kneževića, visokog funkcionera SNS iz Zrenjanina. 

Vojislav Šešelj je na poziv Kneževića intervenisao i sprečio kandidovanje liste SRS na prošlogodišnjim lokalnim izborima čiji je nosilac liste bio upravo Radić.

Oberknežev je nakon svega toga ponudio ostavku Vojislavu Šešelju, koji ga je ubeđivao da to ne radi, tvrdeći da je Radić lud i da želi publicitet preko skandala.

Sve to je uticalo da se Oberknežev na izborima za Savete mesnih zajednica u Sečnju, 9. maja, kandiduje kao nezavisni kandidat u MZ Boka.

– Izborni dan 9. maja je bio kao u ratnom stanju, dovoženi su ljudi na birališta, stigao je autobus iz Kikinde sa nekim devojkama koje su radile u kol centru, pa su građani pozivani telefonom da glasaju, svašta je rađeno kako bi što manje opozicionih kandidata bilo na konačnoj listi. Kada smo videli preliminarne rezultate mi smo odmah reagovali, uložili prigovor i kada je došlo do novog prebrojavanja glasova utvrđeno je da su izostavljeni nezavisni kandidati koji su osvojili više glasova od nekih koji su osvanuli na listi. Na kraju je svih šest naših kandidata prošlo a vladajuća SNS je izgubila većinu u Boki. Prvi put se u našoj mesnoj zajednici glasanje odvijalo stranački, to nikada ranije nije bilo tako, zato je ovo velika pobeda jer u izbornoj noći nismo imali većinu a već sutradan, nakon žalbe, smo dobili većinu – objašnjavao je Oberknežev kako je protekao izborni dan.

Uprkos svim pritiscima, nezavisni kandidati su pobedili u četiri MZ, što je Vučić shvatio kao katastrofu epskih razmera i odmah poslao Damira Zobenicu da interveniše i vrši pritisak na nezavisne kandidate da pređu u redove vladajuće stranke.

Kao rezultat takvih aktivnosti Zobenice, došlo je do prelaska Oberkneževa u redove SNS, za šta je, kako smo gore naveli, dobio mesto u Naftnoj industriji Srbiji.

Oberknežev je izašao na konferenciji za medije koju je održao Zobenica, istakavši kako bunt koji su iskazali građani Sečnja na izborima 9. maja nije protiv države i Vučića.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top