Vesti iz Srbije

Bivši radnici Geoxa zahtevaju izvinjenje!

Oko 150 radnika italijanske kompanije Geox, koja od juče i zvanično zatvara pogon u Vranju, protestovalo je jutros na ulazu u fabrički krug. Reč je uglavnom o radnicima proizvodnje, a kako kažu dva sata već stoje na suncu i niko im se ne obraća.

– Džabe smo ovde, stečajni upravnik nije hteo da siđe da popriča s nama. Rekli su nam ovi iz obezbeđenja da napišemo primedbe na papiriću i ostavimo tu. Sramota – kažu okupljeni za Nova.rs.

Ove ljude je nakon nedelja neizvesnosti i spekulacija, prvog radnog dana nakon kolektivnog odmora dočekalo obaveštenje o postupku likvidacije na A4 papiru.

-Niko nas od šefova nije pozvao da nam to kaže dok smo bili na „odmoru“. Saznajemo da smo dobili otkaz preko društvenih mreža i medija – dodaju radnici.

Jedan od njih je i tridesetogodišnji N. D, koji je sa platom od 39.000 dinara bio među „plaćenijima“.

– Kad imaš bolju poziciju imaš 2.000 dinara više mesečno i veći rizik da izgubiš prste – kaže revoltirani mladić koji nakon otkaza mora da traži posao u Beogradu, jer u Vranju nema drugu priliku.

– Ma, nema ništa od toga da svima nađu posao, sve je to laž – dodaje.

U međuvremenu se napravila gužva oko automobila s italijanskim tablicama u kojem je bio šef proizvodnje. Radnici su mu neko vreme blokirali put, ali nije bilo incidenata. Kako su precizirali, zahtevaju otpremninu, jer ne znaju od čega će živeti i šta će raditi narednih meseci. U obećanja vlasti izgleda ne veruju.

– Vučić sad obećava da će se naći posao za nas, a šta ja da radim dok on ne dođe u Vranje 15. septembra, je l’ da jedem gloginjke? – kaže jedna od okupljenih radnica, dok druga komentariše da „nije ljudski“ što niko iz uprave ne siđe „da se bar izvini“.

– Ako je stvarno znao za ovo dva meseca, zašto nešto do sad nije uradio? Nego idu izbori jasno nam je sve – dobacuje jedna od radnica.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top