Vesti iz Srbije

Borović izjavio da predsednik mora biti ispitan zbog izjava o Belivukovoj grupi!

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić mora da bude ispitan kao svedok nakon zastrašujućih izjava da je kriminalna grupa Veljka Belivuka mlela ljude i pravila ćevape od ljudskog mesa“, rekao je advokat Borivoje Borović.

Borović je kazao da je Aleksandar Vučić zastrašujućom izjavom da su uhapšeni pripadnici grupe Veljka Belivuka mleli ljude i od njihovog mesa „pravili ćevape“ uznemirio javnost i izvršio pritisak na pravosuđe.

  • Nosioci političke vlasti u Srbiji su prilično uplašeni zato što su amaterski ušli u kontakt s kriminalnim grupama i sad ne znaju kako da izađu iz svih tih nečasnih radnji. Umesto da tužilaštvo procesuira sve državne funkcionere koji imaju veze s mafijom, ti političari sada pokušavaju da dobiju podršku javnosti iznoseći morbidne informacije preko medija – rekao je Borović, a prenosi KRIK.
  • Najgore u svemu je što mi nemamo nezavisno pravosuđe, pre svega tužilaštvo koje bi moralo da reaguje na svaku povezanost kriminalaca i političara – kazao je Borović.

Kako je istakao, Vučićeve izjave o zločinima pojedinih kriminalnih grupa predstavljaju kontaminiranje dokaza.

  • Ne može predsednik države ni bilo koji ministar da objavljuje i ocenjuje dokaze iz istrage jer se time vrši direktan pritisak na rad tužilaštva i suda. Nijedan šef države nikada ne bi izneo u javnost tako brutalne i nepotvrđene informacije o mlevenju ljudi i pravljenju ćevapa od ljudskog mesa – naglasio je advokat.

Borović kaže da se Vučić direktno umešao u istragu.

  • Istraga protiv grupe Veljka Belivuka je u toku i još se ne zna ko će biti optužen i za koja krivična dela. Ovo ponašanje predstavnika najviše vlasti je jedna obična „seljana“, koja je involvirana u javni život i institucije. Nedopustivo je da svaki političar može da komentariše sudske postupke – istakao je Borović i dodao da u normalnoj državi vlast nema kontakte s kriminalnim podzemljem.

Vučić je, podsetimo, gostujući na televiziji Prva u petak uveče govorio o detaljima iz istrage protiv grupe Veljka Belivuka, koja je bliska kavačkom kriminalnom klanu. Vučić je rekao da je prikupljeno mnogo dokaza, ali izneo i zastrašujuće detalje o navodnim zločinima ove grupe rekavši da su svoje žrtve mleli u mašinama za mlevenje mesa i od njih pravili ćevape koje su potom slali vođi kavačkog klana Radoju Zviceru.

Iako je izneo brojne detalje o Belivukovoj grupe, Vučić nije govorio o vezama koje je ona imala u policiji i politici.

Kako je pisao ranije KRIK, članovi grupe bili su bliski sa žandarmom Nenadom Vučkovićem Vučkom, a preko njega i sa državnom sekretarkom MUP-a Dijanom Hrkalović. Imali su veze i sa generalnim sekretarom Vlade Novakom Nedićem, sa kojim su, kako je tvrdio Vojni sindikat Srbije, vežbali gađanje na vojnom strelištu u Pančevu, a jedan od članova grupe obezbeđivao je Vučićevu inauguraciju.

Jedan od Belivukovih saradnika i Aleksandar Vidojević zvani Aca Rošavi, ali on nije uhapšen kao član njegove grupe, niti se u ovom slučaju protiv njega vodi istraga. Vidojević je često viđan u društvu Danila Vučića, predsednikovog sina, o čemu svedoče i brojne fotografije. Predsednik javnosti nikada nije objasnio odnos njegovog sina i Vidojevića. Vidojeviću se trenutno sudi zbog demoliranja noćnog kluba „Komitet“ u Beogradu.

Tužilaštvo je istragom protiv Belivukove grupe obuhvatilo samo period od 2019. godine, iako je grupa bila aktivna i ranije i tada je i stekla veze u državi. Ovim vezama se tužilaštvo za sada nije bavilo.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top