Vesti iz Srbije

Boško Obradović pije sa predsednikom i premijerkom!

Lider Dver Boško Obradović izazvao je gnev javnosti nakon što je pio vino sa Anom Brnabić i Aleksandrom Vučićem. Od čoveka koji je od režima do pre neki dan trpeo najveće uvrede i slušao klevete, to se nije očekivalo, pa je Obradović na Instagramu objasnio „šta mu se to desilo“.

– Nakon što smo dobili zvaničan poziv i informaciju da će na sastanku sa političkim predstavnicima iz RS biti i njihova opozicija, odlučili smo da se i Dveri odazovu – napisao je Obradović na Instagramu, nakon što je tvitnuo stihove Đorđa Balaševića „Pričaće ti o plovidbi, ti što nisu sidro digli“.

Da se ne lažemo, opoziciona javnost je začuđeno gledala video i fotografije sa Vučićevog koktela nakon oficijelnog dela u vili Mir, a sada je i malo jasnije kako je Obradović iznenada postao gost režimskih televizija. Samo juče je bio na „RTS“-u i „Prvoj“, pa s razlogom možemo da ga očekujemo na „Pinku“.

– Pre nekoliko dana smo pozvali čitavu javnost na podršku Republici Srpskoj i bilo je normalno da se susretnemo sa njihovim političkim vrhom kad su u Beogradu i lično im pružimo podršku. Kao na razgovoru oko situacije u vezi sa KiM u Narodnoj skupštini i ovde smo se rukovodili najvažnijim nacionalnim i državnim interesima, a to je odbrana i očuvanje RS, a ne dnevnom politikom. Iskoristili smo priliku da predložimo da parlamenti Srbije i RS donesu Rezoluciju o genocidu nad Srbima u NDH, kao i da jedna takva rezolucija bude podneta i Generalnoj skupštini UN kao vid prevencije da nam se stradanje iz 20. veka više nikada ne ponovi – piše Čačanin.

Obradović podseća da je ove godine „tačno 80 godina od otvaranja monstruoznog logora smrti Jadovno i Jasenovac, a na današnji dan se sećamo i Oluje kao najvećeg etničkog čišćenja u Evropi posle Drugog svetskog rata“.

– Podsetili smo i na našu Svesrpsku deklaraciju kojom tražimo da i Srbija donese sličan zakon kao RS po kome će biti zabranjeno nazivati Srbiju, RS ili srpski narod genocidnim. Sada su rukovodstva Srbije i RS na potezu da odgovore na ove naše inicijative koje su u funkciji zaštite srpskih nacionalnih i državotvornih interesa – dodao je Obradović.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top