Vesti iz Srbije

„Broj stočara smanjen za 25 odsto, stočarstvo na samoj ivici propasti“

Član Predsedništva Narodne stranke Vladimir Kovačević izjavio je danas da je broj odgajivača stoke smanjen za četvrtinu i proizvodnja stoke je na istorijskom minimumu, što je tu granu poljoprivrede dovelo na „samu ivicu propasti“, a da je za to najodgovorniji ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

„Nedimovićeva katastrofalna politika u oblasti stočarstva zauvek je oterala 25 odsto proizvođača iz tog posla, jer je proizvodnja postala neodrživa, odgajivači trpe ogromnu štetu. Ministarstvo poljoprivrede je reagovalo kasno, što dovodi u pitanje oporavak proizvodnje stoke“, rekao je Kovačević.

Kovačević je podsetio da je i Privredna komora Srbije saopštila da su potrebne hitne mere zbog ozbiljnog pada stočarske proizvodnje.

„Srbija nikada neće krenuti napred u stočarskoj proizvodnji, a položaj poljoprivrednika se nikada neće popraviti ako se problemi unapred ne sagledavaju“, rekao je Kovačević.

„Ako Narodna stranka dobije priliku u budućnosti da utiče na agrarnu ekonomsku politiku, nikada se više neće događati ovakvi paradoksi prvo puštanja niz vodu, pa potom subvencijama oživljavanja izmučenih stočara“, zaključio je Kovačević. 

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top