Vesti iz Srbije

Broj zaraženih ispod 1000!

U Srbiji je u poslednja u 24 sata registrovano još 989 slučajeva koronvirusa, a preminule su još 23 osobe. Testirano je 6.320, a na respiratoru su 153 pacijenta.

U Srbiji su tokom jučerašnjeg dana registrovana još 1.374 slučaja koronvirusa, a preminule su još 24 osobe.

Testirano je ukupno 8.168 osoba, a na respiratorima je 160 osoba.


Kliničko bolnički centar „Bežanijska kosa“ izašao je iz kovid sistema i od jutros je otvoren za hitne nekovid pacijente, rekla je za Nova.rs direktorka te ustanove Marija Zdravković.


Direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Srbiji Marijan Ivanuša ocenio je da se „vidi svetlo na kraju tunela“, ali da situacija i dalje nije kao pre pandemije korona virusa. On je naveo da je moguće da u Srbiji pored britanskog, već postoji i neki drugi soj korona virusa, kao i da će, ako je to tako, ubrzo biti dostupna i ta informacija.


Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je suviše rano za opuštanje i da zbog širenja koronavirusa najviše brinu okupljanja u zatvorenom, pa tako i na liturgijama.

„Mene pre svega brine okupljanje u zatvorenom prostoru, tu je pitanje i današnjih liturgija, broja ljudi u tom zatvorenom prostoru. Tu mislim da je rizik velik, pogotovo za ljude koji nisu vakcinisani“, rekao je Radojičić.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top