Vesti iz Srbije

Broj zaraženih ponovo u padu!

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 218 zaraženih koronavirusom, a preminulo je još 9 osoba.

Testirano je 10.101 pacijent, a na respiratorima je 36 bolesnika.

U Srbiji je u poslednja 24 sata bilo evidentirano još 287 zaraženih koronavirusom, a preminulo je još 9 osoba. Testirano je bilo 10.912 pacijenata, a na respiratorima je 38 bolesnika.


U Beogradu je vakcinisano 51,2 odsto punoletnog stanovništva, odnosno 712.923 ljudi, saopštio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.


Tokom predstojećeg vikenda Beograđani će moći da se vakcinišu i na punktu na Zemunskom keju, na letnjoj pozornici kod restorana „Venecija“.


Nakon jučerašnjeg poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića da građani Bosne i Hercegovine dođu i vakcinišu se u našoj zemlji, danas je na vakcinalne punktove stiglo i zvanično obaveštenje o tome da je građanima BiH omogućena imunizacija svim raspoloživim vakcinama, rečeno je za Nova.rs u eUpravi.

Iz eUprave napominju da nije neophodna prethodna prijava elektronskim putem. Nužno je samo da građani BiH uz sebe imaju validan biometrijski dokument, a poželjan je pasoš, a ne lična karta.

Na raspolaganju su sve vakcine koje mogu da dobiju i naši građani. Očekuje ih potvrda o vakcinaciji, a biće potrebno da na punktu ostave mejl adresu, kako bi im bio dostavjen i zeleni sertifikat.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top