Vesti iz Srbije

Buknuo rat između SNS-a i SPS-a

Potpredsednik Izvršnog odbora SNS, Damir Zobenica, rekao je danas u Novom Sadu da je šokiran optužbama koalicionih partnera iz Socijalističke partije Srbije da su pritiscima i ucenama uticali na rezultat izbora za mesne zajednice u opštini Vrbas proteklog vikenda.

– Ono što je iznela Marjana Maraš, i to Đilasovim tajkunskim medijima, da su aktivisti SNS dolazili u nekakvim džipovima bez tablica i vršili pritisak na birače, naročito u Ravnom selu, je potpuna neistina. Zapravo su funkcioneri SPS i to neki od najviših, iz Beograda, tog dana bili u Ravnom selu, paradirali, a njihovi članovi izvlačili ljude iz kuća da glasaju za njihove predstavnike. Samim tim je naša ubedljiva pobeda u svim mesnim zajednicama u opštini Vrbas još „čistija“ – rekao je Zobenica za Tanjug.

Predsednik IO SNS je pokazao i fotografije na kojima se, kako je objasnio, vide funkcioneri SPS, snimljeni na dan izbora u Ravnom selu.

– Socijaliste najviše i boli Ravno selo, jer je odatle Dušan Bajatović, koji je tamo došao službenim automobilom Srbijagasa, kao i Marjana Maraš koja je bila predsednica Skupštine opštine Vrbas u koaliciji sa Demokratama, a sada kao kandidat za člana Saveta mesne zajednica nije dobila dovoljan broj glasova. To svedoči o tome da nemaju podršku ni svojih najbližih – zaključio je Zobenica.

Funkcioner naprednjaka poručuje socijalistima da treba da ih bude sram zbog ovih optužbi.

Kaže da im je SNS uvek bio pouzdan koalicioni partner, da su u Vojvodini mnogo puta ćutali zarad dobrih odnosa centrala u Beogradu, ali da im ovo sada neće zaboraviti.

Bivša poslanica Socijalističke partije Srbije i jedna od kandidatkinja za članove Saveta mesnih zajednica Marjana Maraš izjavila je za list „Danas“ je pobeda SNS u pet vojvođanskih opština na izborima za Savete mesnih zajednica koji su održani 15. avgusta rezultat pritiska i većinskog izbornog sistema.

Ona je navela da su građani organizovano dovoženi 15. avgusta na glasanje u Ravno selo, kao i da nikad više nije bilo automobila bez registarskih tablica i nepoznatih ljudi, te da može se govoriti o psihološkom pritisku na birače, koji su na birališta izašli u do sada nezapamćenom broju.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top