Vesti iz Srbije

Bulatović: Mora se dići glas poljoprivrednika!

Šta se desi kada pojedinac pokuša da privatizuje selo, a od lokalnih poljoprivrednika da napravi taoce svoje „2000 dinara za gospođu“ politike, vidimo na primeru Končareva, sela u okolini Jagodine, gde suvereno već skoro dve decenije vlada Dragan Marković Palma, najbolji primer zaostavštine jezivih devedesetih – rekao je potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović, prilikom današnje posete Pomoravskom okrugu.

– Došao sam danas da pričam sa lokalnim poljoprivrednim proizvođačima i domaćinima o smanjenim subvencijama po hektaru, o izostanku otkupnih cena, o najskupljem gorivu u regionu, rasprodaji plodne zemlje strancima, dotrajaloj mehanizaciji i svim ostalim problemima. Međutim, u Končarevu sam naišao na muk. Ali ne zato što ljudi dobro žive i zadovoljni su, već zato što su zaplašeni, zastrašeni i sluđeni od strane ovog režima i njihovih poslušnika koji maltretiraju i zlostavljaju pošteni i radni narod – upozorio je Bulatović.

– Protiv toga se borimo i na kraju ćemo da se izborimo da se glas poljoprivrednika čuje i u Končarevu ali i u svakom selu u Srbiji i da nikada više ne dožive da u tišini prosipaju svoje mleko, maline i paradajz, već da rade ponosno, jer ruke pune žuljeva znače čist obraz i ponos na svoju njivu, voćnjak i baštu koje mogu i moraju da hrane čitavu Srbiju, ali i region – zaključio je Bulatović.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top