Vesti iz Srbije

Čačak noćas tresle eksplozije!

Serija snažnih eksplozija iz pravca fabrike „Sloboda“ potresla je Čačak oko 1.30 sati u petak ujutru, a nastavile su se sve do ranih jutarnjih časova.

Prema dosad raspoloživim podacima, radi se o ogromnoj havariji u toj vojnoj fabrici. Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vide se ogromni požar iz pravca „Slobode“ praćen snažnim detonacijama, koje se smenjuju bukvalno iz sekunde u sekundu, i povremenim eksplozijama nalik ispaljivanju raketa ili većeg vatrometa. Nad fabrikom se vio gust oblak dima visok nekoliko stotina metara.

Čak i dva i po sata posle prve eksplozije Čačak je izgledao i zvučao kao da je usred rata. Detonacije su nastavile da se smenjuju iz sekunde u sekundu nesmanjenom žestinom sve do 4 ujutru, kada su konačno utihnule.

Pema izveštajima sa lica mesta, eksplozije su na kratko počele da se stišavaju posle 2.30 sati, odnosno sat vremena posle izbijanja havarije, a zatim su se ponovo pojačale. Kako javljaju očevici, dve najjače detonacije ovog užasnog jutra odjeknule su jedna za drugom u 3.20 i 3.22 sata i zatresle su ceo grad.

  • Sa još sedam kolega sam radila u pogonu rezanja kada je došlo do eksplozije. Uspeli smo da se izvučemo i dođemo do jedne zgrade i uđemo u podrum od betona. Ta zgrada nema prozore i bukvalno je ukopana u zemlju. I dalje se nalazimo u tom podrumu. Čuju se detonacije, sve podrhtava. Stravično je! – izjavila je „Novostima“ Aleksandra Ćirović, radnica koja je u trenutku eksplozije bila u fabrici „Sloboda“.

Eksplozije su izazvale paniku među žiteljima Čačka, pogotovo unima koji žive u okolini fabrike „Sloboda“. Kako je prenela „Morava info“, iz Sektora za vanredne situacije apelovali su na građane koji žive u blizini fabrike da ne izlaze iz kuća.

„Morava info“ je javila da je eksplodirao magacin topovskih granata u Pridvorici, u fabričkom kompleksu.

U seriji eksplozija nije bilo ljudskih žrtava, niti povređenih. Nema razloga da građani budu zabrinuti. Evakuisano je 30 radnika kompanije i okolno stanovništvo. Na licu mesta su pripadnici vatrogasnih jedinica SVS i vatrogasne jedinice kompanije Sloboda – izjavio je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top