Vesti iz Srbije

Članica UO Filharmonije Vučićeva savetnica!

Savetnica za medije Aleksandra Vučića Suzana Vasiljević, kao i direktorka Tanjuga Manja Grčić nove su članice Upravnog odbora Beogradske filharmonije, odlučeno je na sednici Vlade Srbije.

Osim što je dužnosti razrešena članica Upravnog odbora Narodnog pozorišta u Beogradu Jasna Nuhović, a na njeno mesto postavljena Dragica Gaćeša, na sednici Vlade Srbije, održanoj 28. aprila, razrešeni su i vršioci dužnosti Upravnog i Nadzornog odbora Beogradske filharmonije.

U rukovodeća tela ove kulturne institucije postavljeni su novi članovi, među kojima su savetnica za medije predsednika Aleksandra Vučića, Suzana Vasiljević i direktorka Tanjuga Manja Grčić, čija je firma „Tačno“ krajem prošle godine kupila na deset godina imovinska prava na ovu novinsku agenciju.Odlukom Vlade Srbije doneto je rešenje o razrešenju vršioca dužnosti predsednika Upravnog odbora Beogradske filharmonije Vere Milanković, vršilaca dužnosti članova Aleksandre Paladin, Aleksandra Šandorova i Aleksandre Gregović, kao i člana Aleksandra Latkovića.

Umesto njih Vlada je u Upravni odbor Beogradske filharmonije imenovala, u svojstvu predsednika, Radeta Vojnovića, izvršnog direktora za poslovanje sa privredom u Komercijalnoj banci a.d. Za članove UO imenovani su Darko Polić, urbo-prostorni planer, zaposlen u Javnom preduzeću „Urbanizam“, potom Manju Grčić, direktorku novinske agencije Tanjug, Suzanu Vasiljević, diplomiranog novinara i producenta, inače savetnicu za medije Aleksandra Vučića, i Jelenu Dimitrijević, prvu violinu tuti Beogradske filharmonije.

Na istoj sednici razrešeni su i svi članovi Nadzornog odbora Beogradske filharmonije: Srđan Petrović, Tatjana B. Gostiljac i Saša Kulenović.

Umesto njih za predsednika ovog tela imenovan je Dejan Petrović, redovni profesor Fakulteta organizacionih nauka, dok su novi članovi Olivera Vučković, direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada i Saša Kulenović, zamenik vođe grupe kontrabasa, Beogradska filharmonija.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top