Vesti iz Srbije

Cvijić: „Vulin se više bavi novinarima nego kriminalcima“

Novinar nedeljnika NIN Vuk Cvijić izjavio je danas da nikada nije bio član nijedne političke organizacije i da bi ministar policije Aleksandar Vulin umesto što daje netačne izjave i targetira novinare trebalo da odgovori na više pitanja koja se tiču sprege vlasti s kriminalnim grupama.

Cvijić je, odgovarajući na optužbe ministra Vulina da je aktivista Narodne stranke (NS), rekao agenciji Beta da je Vulin tu optužbu izneo pre pojavljivanja najnovijeg broja NIN-a, u kome je njegov sagovornik bio funkcioner NS advokat Vlada Gajić.

– Indikativno je to što se ministar pozvao na već dokazanu lažnu vest, koju su demantovali čak i tabloidi koji su je svojevremeno objavili. Sumnjam da se desilo nešto slično kao pre par godina kada je ministar Vulin reagovao na neobjavljeni tekst u „Nedeljniku“, kada je utvrđeno da je došlo do presretanja komunikacija – kazao je Cvijić.

On smatra da se ministar Vulin više bavi nezavisnim novinarima, nego borbom protiv organizovanog kriminala.

Cvijić ističe da je ministar policije Aleksandar Vulin dužan da odgovori kakva je uloga generalnog sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića i visokog funkcionera Žandarmerije Nenada Vučkovića u kriminalnoj navijačkoj grupi Veljka Belivuka.

– Umesto što daje lažne izjave i napada novinare, Vulin mora da odgovori i kakva je sprega funkcionera BIA Gorana Colića sa grupom Veljka Belivuka, kao i zašto je ta grupa obezbeđivala inauguraciju predsednika države Aleksandra Vučića – istakao je Cvijić.

Prema njegovim rečima, ministar Vulin bi trebalo da da i odgovore zašto se sin predsednika Srbije, Danilo Vučić druži s ljudima bliskim kriminalnom klanu Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, a kasnije Veljka Belivuka.

– Ministar Vulin mora da odgovori i zašto policija nije reagovala kada je grupa navijača sa juga Partizanovog stadiona tukla navijače koji su bili na istočnoj tribini za vreme utakmice Partizan – Dunajska Streda – naglasio je Vuk Cvijić.

U zaštiti novinara Cvijića od napada ministra policije, stala su oba novinarska udruženja, NUNS i UNS.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top