Vesti iz Srbije

Da li će Vučićeva krivična prijava imati prioritet nad drugim?

Član Glavnog odbora Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević upitao je danas da li će krivična prijava koju je potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević predao protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, imati prioritet u odnosu na krivične prijave koje su protiv Vučića podneli lideri opozicionih stranaka.

Na konferenciji za novinare ispred Specijalnog suda, Milivojević je apelovao na sve ljude u tom sudu i u tužilaštvu da uvaže potrebe građana Srbije i da izdrže sve političke pritiske, te rasvetle sve veze organizovanog kriminala i aktuelne vlasti.

Milivojević je rekao novinarima da ne postoji nijedna država u svetu u kojoj nosilac javne funkcije podnosi krivičnu prijavu protiv nosioca druge javne funkcije, te da tvrdi da taj protiv koga prijavu podnosi nije počinio nikakvo krivično delo.

– Tim podnošenjem krivičnih prijava, pravosudni sistem Srbije je sveden na nivo rijaliti programa u kome je sve dozvoljeno – istakao je Milivojević.

Kako je dodao, takvo „ruganje pravdi i pravosudnom sistemu“ dolazi od dva diplomirana pravnika „koji su duboko svesni šta čine“, od kojih je jedan i narodni poslanik koji je položio poslaničku zakletvu.

Citirajući poslaničku zakletvu, Milivojević je rekao da „ako je ovo najbolje kako znaju da služe istini i pravdi – onda ne treba da se pitamo zašto Srbija nije pravna država u kojoj su glavni Ustav i zakoni“.

Kao primer ruganja pravdi i pravosudnom sistemu, član Glavnog odbora DS je rekao da uzbunjivač iz „Krušika“ Aleksandar Obradović još čeka sudski epilog krivične prijave podnete protiv njega, nakon što je uhapšen 18. septembra 2019. godine.

– Mi još uvek ne znamo zašto je taj čovek bio u zatvoru i zašto je protiv njega podneta krivična prijava – naveo je Milivojević.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top