Vesti iz Srbije

Da li je Čeda na TV-u da bi Vučić pravio žrtvu od njega?

Da li vam je čudno što je direktor policije saobraćajac? Meni jeste. Sram ga bilo. Meni neće pevati pesme zemunskog klana. On može da se grli i ljubi na stadionu Partizana i da ga gazi Velja Nevolja u ložama stadiona. Mene ne može, nikad više – rekao je jutros na TV Prva, Čedomir Jovanović, lider LDP. Sada se već spekuliše da je ovim nastupom Jovanovića Aleksandar Vučić uputio otvorenu poruku direktoru policije da mu je „odzvonilo“. Postalo je očigledno da je Vučić poslao Jovanovića na TV Prva da se obračuna sa Nebojšom Stefanovićem i njegovim ljudima, a samog Vučića da predstavi kao žrtvu i odvoji ga od njih.

Jutrošnji nastup Jovanovića, najblaže rečeno, može se okarakterisati kao skandalozan. On je ponovio niz optužbi na račun direktora policije, Vladimira Rebića, odgovarajući na njegove tvrdnje o nasilničkom ponašanju kada je nedavno demolirao jedan lokal na Novom Beogradu.

  • Šta misli direktor policije, da ću da čekam da završim u nekoj mašini za mlevenje mesa? Da bi se on posle pravio blesav. Nije znao da se sluša Vučić, ko je Dijana Hrkalović, Sale Mutavi… Kako Rebić nije znao šta je Papić radio po Beogradu? Papić je pevao na institutu za bezbednost, napisao šest strana, strovalio Stefanovića na Zvezdari i sad je okej – sipao je Jovanović kao iz rukava.

Imajući u vidu „specijalne veze“ koje Jovanović kao „konstruktivni opozicionar“ ima sa liderom naprednjaka, Aleksandrom Vučićem, postavlja se pitanje da li kulminira obračun sa bivšim saobraćajcem koji je partijskim vezama dogurao do direktora policije, jer smo istovetne optužbe mogli naći i u prorežimskim tabloidima. Kako se već nezvanično šuška, Vučić sprema Ninoslava Cmolića, iz Uprave kriminalističke policije, za Rebićevog naslednika.

Podsetimo, u danu kada je organizovana konferencija za medije na kojoj su ministar policije Aleksandar Vulin, direktor BIA Bratislav Gašić, načelnik beogradske policije Veselin Milić i zamenik načelnika UKP Ninoslav Cmolić saopštili da je uhapšen deo kriminalnog klana oličen u Velji Nevolji i Marku Miljkoviću, režimski mediji su se pitali gde je Vladimir Rebić. Već tada se moglo naslutiti da Vučić sprema obračun sa Rebićem.

  • Na bazenu sam, ne mogu da dođem! Mokra mi je kosa – navodno je, prema pisanju „Kurira“, poslao poruku Rebić ljudima koji su ga pozvali na konferenciju za medije.

Tek posle dva dana, posle pitanja medija gde je direktor policije, Rebić se pojavio u javnosti, a gde drugo nego na omiljenom mu Pinku.

Vučić, takođe, ne može Rebiću da oprosti ni vređanje fudbalera Crvene zvezde na jesenjem večitom derbiju, i to zajedno sa nedavno uhapšenim Veljkom Belivukom. Prema pisanju „Informera“, vođa navijača Partizana, Veljko Belivuk, pretio je igračima Zvezde i to ni manje ni više nego iz počasne lože, iz fotelje koja je nekad bila rezervisana za Tita. Gotovo iste psovke iz arsenala “gospodina” Nevolje iz druge Partizanove lože uzvikivao i Vladimir Rebić, koji važi za navijača Partizana.

Pisali su Vučićevi mediji i da je Belivuk koristio iste tablice kakve ima i Rebić. Direktor policije je rekao da je za to saznao iz medija.

  • To se nigde u istrazi nije pojavilo. 2018. je drugi kriminalac, O. B. koristio „Audi“, isti model i lažne tablice, kao moje. Očigledna je namera nekog da me provuče kroz blato, kada je puštena ona fotografija da smo bili u istoj loži – kazao je Rebić i dodao da nije znao o prisluškivanim razgovorima predsednika Srbije.

Pitali su se mediji pod kontrolom Vučića, danima posle hapšenja Belivuka, kakve su to veze Rebića sa Belivukom, te je svima postalo jasno da se sprema njegova čistka.

Zato je danas svima postalo jasno da je Čedomir Jovanović jutros bio samo puko oruđe u rukama Vučića, sa zadatkom da ga opravda, a da za sve optuži Stefanovića, Hrkalovićevu, Belivuka. Da li će mu se Vučić zahvaliti nekim funkcionerskim mestom za kojim Jovanović godinama vapi, ostaje da se vidi.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top