Vesti iz Srbije

Dali otkaz njegovoj ženi, a sad i njemu prete!

U Novoj Varoši pojavili su se brojni problemi, vezani za život građana, a čiji je uzrok neodgovorna lokalna vlast – kaže Rade Žunić, iz GG Opstanak, koji se javio našoj redakciji kako bi skrenuo pažnju javnosti na goruće stanje u ovoj opštini, za koje je odgovorna SNS na čelu sa predsednikom opštine Radosavom Vasiljevićem.

– Evo primer Osnovne skole „Živko Ljujić“. Za njenu rekonstrukciju izdvojeno je je oko 5 miliona. Inače, rekonstrukcija škole je počela pre pet godina i još uvek ne znamo kada će biti završena. Za taj vremenski period mogli su da izgrade potpuno novu školu. Iz škole, gde bio pod od mermera, taj pod je skinut i niko ne zna gde odložen, a stavljene su obične pločice. Za to vreme deca idu u drugu školu – navodi Žunić.

On ističe da je još jedan od problema u Novoj Varoši i izgradnja poslovnog objekta biznis centra za koji je Evropska unija donirala sredstva.

– Nije urađen po projektu i od jednog poslovnog objekta lokalna vlast je napravila jednu, da kažem, veću garažu. Inače, na ovom objektu uočene su nepravilnosti i upoznato je resorno ministarstvo. Tako da zbog uočenih nepravilnosti mi smo postali jedina opština koja mora da vrati nepovratna sredstva.

Tu je i problem poslovnog prostora industrijske zone Inova na Kokinom Brodu.

– Lokalna vlast daje ga na korišćenje svojim partijskim istomišljenicima, inače Inova je prostor od 36.000 kvadrata. Takođe, i poslovni prostor obućare od 7.000 kvadrata. lokalna vlast Nove Varoši daje na korišćenje svojim političkim istomišljenicima – kaže Žunić.

Brojni su i problemi putne infrastrukture.

– Seoski putevi su zapušteni i kada ih urade to je tako jadno kako da i nisu vršene sanacije. Problem je i u komunalnim uslugama, jer kontejneri se ne prazne – navodi Žunić i dodaje:

– Poslednjih meseci imamo problem sa vodom, a vodovod u Bozetićima je počeo da se gradi prošle godine pred izbore i niko ne zna kada će i hoće li biti završen. Narod je ogorčen. Takođe, pojavili su se nerešeni imovinski odnosi na deonici puta Nova Varoš – Zlatar, a krenula je rekonstrukcija pre rešavanja imovinskih odnosa i građani imaju ozbiljne probleme zbog toga.

Zbog ukazivanja na sada već hronične probleme u opštini, Žunić je pred otkazom, jer se zamerio lokalnoj SNS.

– Kada sam govorio i govorim o ovim problemima i mnogim drugim sa kojima se suočava nasa opština, počeli su da me ucenjuju preteći mi otkazom na poslu. To su uradili pojedinci iz SNS Užice, pošto je moje radno mesto u Užicu. Ako ja dobijem otkaz, znajte da je u pitanju politički revanšizam. Za mene su to niski udarci, gde se udara na moju egzistenciju. Ja sam otac dvoje dece i očekujem rođenje trećeg deteta. SNS iz Užica je dao otkaz mojoj ženi koja je radila ranije u vrtiću. Oni pokušavaju da mi se osvete, zbog politike – zaključuje Žunić.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top