Mitrovačke vesti

Danas je sahrana heroju sa Košara – Zoranu Veseliću, Laćarak

Danas u 12h u Laćarku je sahrana Zorana Veselića 1972-1999, vojnika dobrovoljca poginulog na Košarama 1999. Telo je preuzeto posle skoro 22 godine,nakon što je pre nekoliko dana pronađeno u rejonu „Rase Koshares“.

Pre tri dana javljeno je da su pronađeni i iskopani posmrtni ostaci Junaka i mučenika Zorana Veselića, Dragana Lalića i ruskog dobrovoljca, Vitalija Gleboviča Bulaha.

Sva trojica su nestali na Košarama 19.05.1999. negde u rejonu ‘’Rase Koshares’’.Zahvaljujući kapetanu Dušan Jokiću komandiru I čete II bataljona, dobili smo informaciju kako se sve to izdešavalo…Tog kobnog dana, Rus Vitalij Bulah, jedan Finac i četiri Srbina, među kojima su bili Zoran i Dragan, krenuli su u akciju izviđanja terena.

Prilikom pokreta Zoran je izvadio svoju kutiju cigareta i vojnicima, koji nisu pošli sa njima, podelio cigarete sa rečima ‘’meni više neće trebati’’… Odlaze u akciju u kojoj upadaju u zasedu. Tada ginu njih trojica, Zoran Veselić, Dragan Lalić i Vitalij Bulah.

Neka im je večna slava i HVALA im.

Ovim putem želimo da kažemo svima onima koji ne znaju, da su mnogi srpski vojnici u akcije odlazili bez pogovora, znajući da se iz mnogih takvih akcija neće živi vratiti, i budite sigurni da to nije nikakvo preuveličavanje, već živa ISTINA

.Te OBILIĆE i njihove podvige ne smemo nikada zaboraviti, njihove žrtve trebamo poštovati, prisećati ih se i spominjati večno.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top