Vesti iz Srbije

Devojka od 26 godina vodi prosvetu a nastavnik fizičkog infrastrukturu!

Članovi Gradskog veća grada Prokuplja, koji su postavljeni na te funkcije krajem prošle godine malo su izmešali svoje resore, barem ako se gledaju fakulteti koje su završili. Posebnu notu dalo je par većnika, koji, deluje, kao da su pali sa Marsa, a Prokupčani su primetili da im dodeljeni resori nisu bliski.

Tako je najveće iznenađenje za sve bilo postavljenje izvesne Katarine Veljović, koja sa godinu i po dana radnog staža u Nacionalnoj službi za zapošljavanje i privatnom osiguranju vodi prosvetu! Ona je, prema zvaničnim podacima koje smo dobili od gradonačelnika Prokuplja Milana Aranđelovića, diplomirani ekonomista.

Za razliku od nje, koja ima 26 godina, pa je i najmlađi većnik, nastavnik fizičkog Miladin Radoičić je zadužen za infrastrukturu! On je ranije kazao novinaru našeg portala da ima „nekog iskustva u infrastrukturi“, jer je vodio SNS tim „oko nekih radova u jednoj mesnoj zajednici“, naravno neposredno pre lažnih izbora u junu.

Pored penzionera Milice Erić, koja u drugom mandatu vodi resor kulture, a čija škola nije navedena u ovom odgovoru, zanimljivo je da je na primer većnik za projektne aktivnosti Milena Petrović diplomirani saobraćajni inženjer. Za Petrovićevu se ranije govorilo da je bila vrlo aktivna u botovanju. Ona je jedno vreme bila zaposlena i kao nastavnik, pa je i ona, verovatno, logičnije rešenje za prosvetu. Resor socijalne zaštite vodi stomatolog Marko Kostadinović.

Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović na pitanje čime su pojedini članovi Gradskog veća zaslužili da budu na tim važnim fuknkcijama, poslao odgovor i bio izričit da ga u celosti prenesemo.

– Osim Milice Erić, dugogodišnje članice Gradskog veća svi ostali većnici imaju visoku školsku spremu. Članovi Gradskog veća se biraju na predlog gradonačelnika većinom glasova od ukupnog broja odbornika na konstitutivnoj sednici Skupštine grada. Na osnovu potreba i kompetencija gradonačelnik i Gradsko veće donose odluku o dodeli resora prema potrebama posla pa se neretko dešava da jedan član veća nekoliko puta u toku mandata promeni resor – kaže Aranđelović i nastavlja:

 Kada već pitate vezano za mlade ljude sa, po vama, nedovoljno staža, već ste postavljali pitanja, zašto biramo penzionere na funkcije i pitate da li mogu mladi ljudi da dobiju šansu. Kada budu predloženi mladi, a vi onda tražite „sredovečne“. Dogovorite se sami sa sobom šta vam više smeta. O rezultatima rada se podnose Skupštini periodični izveštaji pa ćemo vas nakon upoznavanja skupštine sa izveštajem o radu obavestiti – kazao je u svom pisanom odgovoru gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović.

Naravno, mi ćemo pratiti koja su to poboljašnja doneli ovako izabrani većnici, ali, za sada, sem nekih ranijih započetih poslova, koji su skromno nastavljeni, ništa novo za ovih skoro devet meseci nije ni najavljeno.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top