Vesti iz Srbije

Dimitrijević: Dve stvari su ključne: Kosovo i ekologija!

„Ako pogledate vesti, dve su stvari ključne: Kosovo i ekologija. Obe teme povezuje ista stvar, opstanak države Srbije“, započeo je večerašnju emisiju „Pregled dana“ na Newsmax Adria Goran Dimitrijević.

„U Ustavu piše da bez Kosova ne postojimo i ne treba nam Ustav da znamo da bez vode, vazduha i zemlje ne možemo da živimo uprkos fabrikama, autoputevima i bolnicama“.

„I dok se o Kosovu razgovara iza zatvorenih vrata, a rešenje se traži poslednjih 100 godina, o ekologiji i zelenilu svi pričaju, pa se može poverovati da se zaista desio onaj ekološki ustanak koji je najavljivan. Da li će buduća Srbija biti zelena sa ili bez Kosova to ćemo tek videti, a dok se to ne desi u zelenilu se prave igrališta za decu i kućice za vrapce, pa su to prilike kad možemo da vidimo i gradonačelnika Beograda, kao recimo danas. A neke velike stvari kao što je sloboda izražavanja sve više se gase u Srbiji dok u regionu novinari i građani skaču i na najmanji pokušaj da se ta sloboda umanji“, završio je uvod u „Pregled dana“ Goran Dimitrijević.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top