Mitrovačke vesti

Đaci u klupama na početku 2. polugodista! Neki bez svojih Svetosavskih nagrada!

Drugo polugodište za učenike osnovnih i srednjih škola počinje u ponedeljak 18. januara. Đaci i profesori se vraćaju u klupe po modelu po kom je i započela školska godina 2020/21.To se odnosi naročito na učenike srednjih skola i učenike osnovnih škola od 5.do 8.razreda pošto mlađi učenici i njihovi učitelji i nastavnici nisu ni prekidali svoj vid pohađanja nastave.

Iako je to tradicija, prema rečima načelnika Gradske uprave za obrazovanje Zorana Đurića „Ove godine neće se dodeliti Svetosavske nagrade jer u toku školske 2019/2020. godine zbog epidemije koronavirusa većina takmičenja nije održana“.

Gradska uprava za obrazovanje stoga je predložila Odboru za dodelu nagrada da ove godine ne bude dodele.

„Održana su takmičenja jedino iz biologije i matematike, dok iz ostalih predmeta takmičenja nisu održana. Pritom, ne mislim na Muzičku školu, jer su oni imali neka svoja takmičenja. Ali, što se tiče ostalih škola, ponavljam, samo iz dva predmeta su održana takmičenja. Stoga, ne bi bilo korektno da neki učenici budu u povlašćenom položaju. Svi koji su ove godine zaslužili Svetosavsku povelju, imaće mogućnost da je dobiju sledeće godine. ” dodao je Đurić.

Nisu sva deca bila u prilici da ostvare bodove za Svetosavske nagrade zbog pandemije i poznatih okolnosti, zaključuje načelnik, ali će se ostvareni rezultati zbrajati i ko je zaslužio povelju, dobiće je naredne godine.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top