Vesti iz Srbije

Dok deca hodaju po blatu, za Belivuka izgrađen asfalt!

Nakon izjave Dragoljuba Simonovića, bivšeg predsednika opštine Grocka, da je asfaltiranje puta do kuće Veljka Belivuka u Ritopeku uradio „Srbijaput“, a da je to mogao da naredi Goran Vesić ili koordinator SNS za opštinu Grocka Milosav Miličković, podigla se velika prašina u javnosti. Iako nadležni tvrde da asfaltiranje nema veze sa kućom uhapšenog organizatora kriminalne grupe, u kojoj su, prema navodima predsednika države, počinjeni stravični zločini, meštani pak imaju sasvim drugačiju priču.

Podsetimo, Simonović, koji je osuđen za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, rekao je da je put do kuće Veljka Belivuka asfaltiran posle njegovog mandata, tj, u vreme predsednice opštine Živadinke Avramović koja ga je nasledila na tom mestu.

„Nadležnost asfaltiranja tog puta je inače lokalnog karaktera, opština treba da ga asfaltira. Međutim, put je asfaltirao „Srbija put“. Ko je dao naređenje ne znam. Po difoltu, takvo naređenje bi mogao da da koordinator SNS za opštinu Grocka Milosav Miličković ili Goran Vesić ili je to radio ‘Srbija put’ bez ičijeg znanja“, kazao je bivši predsednik opštine Grocka.

Ekipa Nova.rs razgovarala je juče sa stanarima Voćarske ulice koji tvrde da je asfaltiranje bilo 2019. godine i da je naglo stalo. Takođe navode da je put dobila baš ta polovina Ritopeka u kojoj se nalazi Belivukova kuća užasa.

„Obasjalo nas je sunce kada smo videli mašine za asfaltiranje pre skoro dve godine. Međutim, urađena je samo jedna polovina naselja. Asfalt je udaren samo u jednom pravcu, a nama u drugom delu ništa“, zavapila je meštanka i nastavila razočaravajućim tonom i nastavila:

„Ovde u ovom neasfaltiranom delu ima 15 kuća i u tom drugom, koji sada ima put, takođe ima toliko kuća. Nije nam jasno zašto je to tako. Ovde ima mnogo dece koja idu u školu, ima i nas starijih i svima nam je teško da pešačimo po zemljanom putu. Deca nam idu kroz blato jer je asfalta bilo očigledno samo za Belivuka. Godinama čekamo da se smiluju i reše ulicu, a oni baš da dođu kad je on tu počeo da dolazi i baš da reše samo taj deo gde je njegova kuća. Ubeđeni smo da bismo se i dalje svi valjali u blatu da se on tu nije pojavio“, kaže ona.

Kontaktirali smo i firmu na koju je Simonović uperio prstom – „Srbijaput“. Rečeno nam je da 90 odsto radova izvode po naređenju „Puteva Srbije“. Takođe, direktor firme Petar Živadinović je izjavio da nije upoznat sa gradnjom puta koji prolazi pored kuće Veljka Belivuka u Ritopek.

Potom smo kontaktirali Zorana Drobnjaka, direktora JP „Putevi Srbije“ koji nam je rekao da asfaltiranje nema veze sa Belivukom.

„Asfaltirali smo kroz celo naselje. To nema veze sa pričom da je naloženo asfaltiranje zbog njegove kuće. A to je radila „Šumadijaput“ preko „Srbija puteva““, rekao je Drobnjak za Nova.rs.

Podsetimo, Simonović, koji je osuđen za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, rekao je da je put do kuće Veljka Belivuka, gde su počinjena brojna krivična dela, asfaltiran posle njegovog mandata, tj, u vreme predsednice opštine Živadinke Avramović.

„Nadležnost asfaltiranja tog puta je inače lokalnog karaktera, opština treba da ga asfaltira. Međutim, put je asfaltirao „Srbija put“. Ko je dao naređenje ne znam. Po difoltu, takvo naređenje bi mogao da da koordinator SNS za opštinu Grocka Milosav Miličković ili Goran Vesić ili je to radio ‘Srbija put’ bez ičijeg znanja“, kazao je bivši predsednik opštine Grocka.

Simonović je istakao da to nije znala ni predsednica opštine Živadinka Avramović, te da je izvršeno bez znanja lokalne samouprave.

„Put uopšte nije bio u planu da se asfaltira. Ovo je urađeno ad hoc, mimo znanja lokalne samouprave“, rekao je Simonović.

On je dodao da se obično predsednik opštine obavesti ako treba nešto da se radi.

„Dok sam ja bio predsednik, imao sam sam koordinaciju sa višim organima, da li je to gradonačelnik ili Goran Vesić kao zamenik. Ja sam razgovarao sa Živadinkom Avramović i apsolutno niko nije znao da je put asfaltiran u tako kratkom roku. Čudno je da je to završeno za par dana. Neko sa visokog mesta je to odlučio“, kazao je Simonović.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top