Vesti iz Srbije

Dok se funkcioneri rotiraju, sve ostaje isto

Današnju sednicu Skupštine opštine Kuršumlija obeležila je promena vodećih funkcionera, ali tako da su ekspresno i sve o jednom trošku vraćali mandate i imenovali one koji su vratili iste. Naravno, sve se završavalo u krugu odbornika i funkcionera lokalnog SNS, koji imaju apsolutnu većinu, odnosno 17 od 25 odbornika. Naime, dosadašnji predsednik opštine Radoljub Vidić podneo je ostavku nakon drugog mandata na ovu funkciju, a na istoj sednici izabran je njegov zamenik Vojimir Čarapić za novog predsednika opštine. Ostavku je podneo i predsednik Skupštine Dejan Lović, pa ga je zamenio Slavimir Mihajlović.

Ipak, da bi Čarapić došao do predsedničke fotelje, morao je da se poštuje zakon. Setili su se naprednjaci da je Čarapić izabran za odbornika na lažnim izborima u junu prošle godine, ali da je podneo ostavku zbog toga što je imenovan za zamenika predsednika opštine. Malo su proučili, pa shvatili da mora nekako da mu vrate odborničku fotelju, pa je na ovoj sednici Radovan Raičević, koji je do skoro bio generalni direktor A.D. „Planinke“ i odbornik u lokalnoj skupštini, a koji zapravo vedri i oblači u ovoj sredini, podneo ostavku na svoju odborničku fuknkciju. Tako je Čarapić opet postao odbornik, izabran za predsednika opštine i sada će ponovo da vrati odbornički mandat.

– To je samo njihova interna rotacija iz ko zna kojih razloga i to ih ne amnestira od svih kriminalnih radnji u koje su ogrezli svi ovi poslušnici ne samo SNS već i preduzeća „Planinka“ u kojoj imaju svoja mesta. Sramota je šta rade i kako neozbiljno shvataju vođenje opštine i živote svih nas koji živimo u njoj, jer do sada, od 2012. godine kada su zaposeli fotelje, ništa nisu uradili da se život poboljša – komentariše rotaciju koja se dogodila bivši odbornik u lokalnoj skupštini i član Glavnog odbora Stranke slobode i pravde Slavko Ilić iz Kuršumlije.

Ilić podseća na citat proslavljenog sportskog komentatora Milojka Pantića koji je tokom posete Kuršumliji za Vidića, sada već bivšeg predsednika opštine rekao da je po profesiji kriminalac i zbog te rečenice je dobio tužbu od istog. Kasnije, Vidić je povukao tu tužbu.

Sličnog je mišljenja i Zvezdan Ristić, odbornik Pokreta vera, nada ljubav u lokalnoj skupštini. Kako Ristić kaže, ovo su interne stvari grupe ljudi koja je privatizovala opštinu Kuršumlija.

– Ja nisam učestvovao u toj maskaradi. Radoljub Vidić se neće ovim amnestirati od krivičnih dela koje je napravio kao predsednik opštine – naglasio je Ristić.

Od Vidića nismo dobili komentar, jer nije odgovorio na poruku koju smo mu poslali, ali smo saznali da je u svojoj pisanoj ostavci objasnio da je zasićen te funkcije i da smatara da neko mlađi treba da je obavlja.

Javnost u Kuršumliji je sigurna da se ništa novo neće dogoditi, a mnogi spekulišu da je Vidić pobegao jer je predosetio kraj vladavine naprednjaka.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top