Vesti iz Srbije

Dokument o izborima uopšten, EU dala prednost vlasti

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić i generalni sekretar Stefan Jovanović ocenili su danas dokument evropskih posrednika u dijalogu o izbornim uslovima kao „veoma uopšten i bez konkretizacije“, i naveli da bi mogao da predstavlja osnov za napredak, ali i da ostane mrtvo slovo na papiru.

„Evroparlamentarci su dali prednost vlasti u Srbiji, jer su prvo sa njom nedelju dana pregovarali o tom dokumentu, pa ga tek onda predstavili opoziciji, iako je bilo dogovoreno da učesnici u dijalogu budu ravnopravni i da dokument dobiju 1. septembra“, rekao je Jovanović za Juronjuz (Euronews).

Aleksić je agenciji Beta rekao da ostaje da se vidi da li će ustupak koji je napravljen režimu Aleksandra Vučića, sa kojim je dokument usklađivan tokom vikenda, biti „amortizovan na nekoj drugoj strani“.

Aleksić i Jovanović su najavili da će se Predsedništvo Narodne stranke o njemu izjasniti u petak, 10. septembra, kada će odlučiti da li će Narodna stranka „davati amandmane i da li će dalje učestvovati u pregovorima, i podsetili da je rok za izjašnjavanje o dokumentu 12. septembar.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top