Vesti iz Srbije

Dragan J. Vučićević kažnjen sa 160.000 dinara!

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda kojom je vlasnik dnevnog lista „Informer“ Dragan J. Vučićević kažnjen sa 160.000 dinara za povredu časti i ugleda Boška Obradovića usled objavljivanja neistinitih informacija o predsedniku Srpskog pokreta Dveri, računajući i obavezu tuženog da presudu mora da objavi i u dnevnim novina „Informer“ i na sajtu ovog režimskog tabloida, navodi se u saopštenju Dveri.

Posle dve i po godine od naslovne strane „Informera“ od 5. decembra 2018. godine na kojoj je stajalo: „Đilas i Boško hoće krv – dok Šiptari prete ratom, opozicija sprema haos u Srbiji“ i „Boško Obradović najavio krvavo nasilje na ulicama“ istina i pravda je koliko-toliko zadovoljena, ističe se u saopštenju Dveri.

Ovo je treća sudska pravosnažna presuda u korist predsednika Dveri a protiv „Informera“, koji je već dva puta kažnjen zato što je Boška Obradovića nazivao „fašistom, trgovcem belim robljem, izdajnikom Kosova i slugom NATO-a“.

Ovim povodom Boško Obradović je istakao:

  • Iako je svaka nova pravosnažna sudska presuda protiv predstavnika vladajućeg režima i medija u njihovoj službi velika moralna satisfakcija za sve nas koji godinama trpimo njihove negativne kampanje pune najrazličitijih kleveta, to ipak nije dovoljno. Sve dok visina finansijske kazne za izgovorene neistine i povredu časti i ugleda ne bude mnogo veća, a laži morale biti demantovane na naslovnim stranama gde su i prvobitno objavljene, istina i pravda neće do kraja pobediti – rekao je Obradović i dodao:
  • Ovako oni nastavljaju da rade svoj prljav posao, a njihovo služenje režimu i obračun sa svakim ko drugačije misli od aktuelne vlasti biva i dalje finansiran iz budžeta od para svih poreskih obveznika. Za sve to vodeći predstavnici režimske crne propagande koja nema nikakve veze sa novinarstvom moraju biti strogo kažnjeni.

Kako je istakao, „posle promene režima mora biti lustracije“.

  • Posle promene vlasti Dragan J. Vučićević, uz Željka Mitrovića, među prvima mora biti lustriran i mora mu biti zabranjeno bavljenje novinarstvom i bilo kakva javna funkcija! Posebno mora biti ispitano poreklo njihove imovine i sve malverzacije u koje su umešane firme u njihovom vlasništvu. Sva nezakonito stečena imovina mora im biti oduzeta, a za sva eventualna učinjena krivična dela moraju biti procesuirani i kažnjeni višegodišnjom robijom – zaključio je Obradović.
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top