Vesti iz Srbije

Drugi volonter negira lažiranje podataka

BEOGRAD – Drugi volonter koji je radio na unosu podataka o vakcinaciji i revakcinaciji na Beogradskom sajmu N. S. (36) negirao je na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu da je u sistem uneo lažne podatke za četiri osobe koje vakcinu protiv kovid-19 uopšte nisu primili.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je tražilo da mu se odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke, a sud mu je odredio kućni pritvor, smatrajući da i na taj način neće moći da utiče na svedoke, rečeno je Tanjugu u tužilaštvo.

U petak je još jedan volonter, M. P, osumnjičen za isto krivično delo, priznao krivicu za falsifikovanje podataka o vakcinaciji i revakcinaciji i zaključio sporazum s tužilaštvom na osnovu kojeg treba da bude osuđen na šest meseci kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom (nanogicom).

N. S. je na saslušanju u tužilaštvu negirao sve što mu je stavljeno na teret, navodeći da on pomenute četiri osobe za koje se sumnjiči, ne poznaje i da nije sačinio nikakve falsifikovane potvrde.

U daljem toku istrage tužilaštvo će pribaviti dodatnu dokumentaciju, ispitati sve svedoke i predstavnika Instituta “Batut”, a onda odlučiti da li ima elemenata navedenih krivičnih dela ili nekih drugih ili nema, naglašavaju iz tužilaštva.

Prvi uhapšeni volonter, M. P. (32), priznao je da je sebi, svom fizioterapeutu i njegovoj supruzi sačinio lažne potvrde o vakcinaciji i revakcinaciji, jer , kako je obrazložio, oni ne žele da se vakcinišu, ali žele da putuju.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top