Vesti iz Srbije

Dva auto-puta plaćamo 1,5 milijardi umesto 642 miliona!

„Predsedniče Vučiću, da li vam je bar malo neprijatno što danas otvarate gradnju Fruškogorskog koridora vrednog 606 miliona evra, kada znate da ste sa istom kineskom firmom 28. decembra 2012. godine potpisali predugovor na 642 miliona evra za izgradnju dva autoputa: Fruškogorskog koridora i Moravskog koridora?“, pitao je predsednika Srbije Dušan Nikezić, predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde. U saopštenju Nikezića, čiju sadržinu prenosimo u celosti, dalje se navodi:“Umesto da dva autoputa platimo 642 miliona evra, te iste saobraćajnice danas plaćamo preko 1,5 milijardi evra!

Umesto da koristimo bespovratna sredstva i povoljne zajmove EU, mi uzimamo skupe kineske kredite.Umesto da ih grade naše građevinske firme, bez tendera ste ih dali kineskim i turskim.Umesto da 1. maja posetite srpske građevince, vi obilazite kineske radnike.Zato ne čudi što ste za devet godina zadužili zemlju više nego svi vaši prethodnici zajedno, što je srpska brza saobraćajnica sa 12,7 miliona evra po kilometru tri puta skuplja od hrvatskih i slovenačkih autoputeva i što svake godine 60.000 mladih napusti zemlju jer u ovakvoj Srbiji ne vidi budućnost.

I to će na kraju biti nasleđe vaše vlasti: dužničko ropstvo, prazni putevi i zemlja bez mladih“, zaključuje se u saopštenju Dušana Nikezića, predsednika Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top