Vesti iz Srbije

„E-play“ dobio nagradu za pesmu godine!

BEOGRAD – Muzička emisija Radio-televizije Srbije „BUNT“, ove godine dodelila je nagrade, a prvi dobitnik za „Pesmu godine“ je beogradska grupa „E-play“ za pesmu „Sloboda“.

Ova numera sa istoimenog petog albuma grupe je bila izabrana i za hit godine „Top liste Bunt“, po izboru urednika.

„Sloboda“ alternativnog sastava E-play, u čijem spotu igra glumica Sloboda Mićalović, je pesma godine ne samo zbog izuzetnih muzičko-izvođačkih kvaliteta, već i zato što nam je svima u ovim teškim, izazovnim vremenima najzad postalo jasno zašto je sloboda najvažnija“, navodi se u saopštenju te nagrade.

Urednica emisije „Bunt“ Branka Glavonjić dala je i analizu „turbulentne“ 2020. godine i osvrt na samu dodelu nagrade.

„U ovim izuzetno teškim vremenima za domaće rok autore koji su bili prvi na udaru zbog epidemije, i kao predstavnici jedine TV rok emisije u regionu, imali smo potrebu da ovom novoustanovljenom nagradom za pesmu godine pružimo svoju podršku, jer bez njihovog rada ne postojimo ni mi“, izjavila je Glavonjić.

„Pesma „Sloboda“ se pojavila baš u momentu kada je svima postalo jasno šta je pravo značenje te reči.

Takođe, spot za ovu pesmu je proglašen i za Hit godine 2020. Top liste Bunt, po izboru urednika.

„Ova dvostruka titula, nije slučajna jer je i album „Sloboda“ jedno od najboljih muzičkih izdanja u protekloj deceniji“, zaključila je autorka emisije „Bunt“.

Ispred benda E-play, liderka, vokal, autorka tekstova i muzike, basistkinja Maja Cvetković nije krila oduševljenje.

„Drago nam je da primetimo da neko prati naš rad i onda još draže kada reši da nam dodeli nagradu za pesmu i hit godine“, prvi su utisci muzičarke.

„Ova nagrada dolazi od jedine rok emisije i hvala im na tome. Dosta nagrada smo dobijali u karijeri, ali ova je među dražima pošto dolazi u ovako jednom čudnom trenutku u kome nema koncerata“, istakla je Cvetković.

Članovi benda E-play su bili veoma vredni, te su tako snimili i objavili spotove za sve preostale pesme sa petog studijskog albuma „Sloboda“ (Long Play, 2018) – „Uzmi mi sve“, lyric video klip „Japan“, kao i već spomenuti spot „Sloboda“.

Takođe su izdali i prvi live spot u karijeri za numeru „Srešćemo se neki drugi put“ sa tog albuma, a taj klip obuhvata video snimke sa više od 20 festivala u Srbiji i regionu.

Učestvovali su i na „Eurosonic Noorderslag“ festivalu (ESNS) u Holandiji koji je ove godine održavan u digitalnom formatu, krajem januara.

Cvetković je bila kao model deo izložbe koncertnih fotografija Marine Pešić pod nazivom „Zvuk ženskog srca“, posvećenu isključivo muzičarkama u Srbiji, koja je otvorena na Dan žena i trajala je do 25. marta.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top