Vesti iz Srbije

Ekološki ustanak!

Nakon svojih koleginica Seke Sablić i Cece Bojković, glumina Anita Mančić je takođe pozvala građane da dođu na protest „Ustanak za opstanak – narod protiv Rio Tinta“, koji će se održati 11. septembra. Okupljanje će biti u 14 sati u Pionirskom parku, ispred Andrićevog Venca.https://www.youtube.com/embed/LNy_koayS0w

– Ko će odlučivati o budućnosti naše zemlje, naših ljudi, naše prirode, naših života. Da li će to biti strani investitori koji će seći naše šume, sputavati neše reke i gurati ih u cevi, bušiti našu zemlju i istisnuti život iz nje, a ostaviti iza sebe otrov. Da li će to biti Rio Tinto koji će nam određivati dnevnu dozu vazduha – istakla je poznata glumica.

Ona poziva na odbranu zemlje i prirode.

– Mi smo štitili i naši preci su hiljadama godina štitili i branili ovu zemlju da bismo mi, naša deca, deca naše dece, vaša deca živela zdravo. Pitanje je, ko će odlučivati o budućnosti naše zemlje – mi koji je štitimo ili oni koji je uništavaju? Ako se opredelimo za one koji je uništavaju, možda će, možda, neki od nas imati pare u džepovima, ali će svakako naša budućnost izgledati ovako – opominje Anita Mančić dok u video poruci pokazuje na golu i suvu zemlju.

– 11. sepembra, 14 sati pionirski park. Ja ću  biti tamo. Dođite i vi da odbranimo našu prirodu i naš život – zaključuje glumica u svom pozivu.

Podsetimo, na protest „Ustanak za opstanak – narod protiv Rio Tinta“ pozvale su i proslavljene glumice Jelisaveta Seka Sablić i Svetlana Ceca Gojković.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top