Vesti iz Srbije

Evo Vučićeve struke koja odlučuje o nacionalnoj frekvenciji!

Slobodna nacionalna TV frekvencija u Srbiji zvuči kao nedostižna stvar, ali lideri opozicije tražili su da se ona dodeli elektronskom mediju koji će se „profesionalno baviti svojim poslom“. Predsednik Vučić naveo je, međutim, da će o ovome odlučivati struka, ali kada se u obzir uzme da su pojedini članovi nadležnih tela SNS-ovski orijentisani, pitanje je ko će ove zahteve opozicije i građana uslišiti?

Opozicija je iznela svoj zahtev da se još jedna slobodna frekvencija koja postoji dodeli televiziji koja bi se profesionalno bavila svojim poslom.

  • Izneli smo puno konkretnih primera šta se dešava ljudima koji drugačije misle, kako prolaze širom Srbije, sa fotografijama, sa podacima u zastupljenosti u medijima, i svega onoga što je konkretan osnov, a zbog čega smo došli do toga da mora nešto da se promeni da bi opozicija mogla da učestvuje na sledećim parlamentarnim izborima – izjavio je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas o ovom zahtevu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sasekao je ovaj zahtev gotovo u korenu svojom konstatacijom da će odluku o tome koji će mediji dobiti nacionalnu frekvenciju, donosi „struka a ne tajkuni i političari“.

Struka koja o tome treba da odlučuje, pak, nije nimalo nepristrasna prema predsedniku Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci te teško da će odluka o dodeljivanju frekvencije biti nezavisna i objektivna.

Odluku o dodeli nacionalne frekvencije donosi Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL), ali očekujemo i da se tamo nađu Vučićeve Olivere Zekić. Iako, na primer, član Saveta REM-a po zakonu „ne može biti lice koje obavlja javnu, odnosno funkciju u političkoj stranci“, javna je tajna da je predsednica Saveta ovog tela Olivera Zekić, produžena ruka SNS u Regulatornom telu za elektronske medije.

Zekić je poznata po svojoj oceni da „opozicija u Srbiji nikad nije imala toliko medija kao što ima danas. Ne krije i da je devedesetih upoznala Ivicu Dačića i Aleksandra Vučića, te da su joj postali prijatelji, a to su očigledno i ostali.

Koliko je REM nezavisno i koliko nije politički obojeno telo odlično pokazuje i izjava jedne od članova Saveta i članice SNS-a, psihologa Aleksandre Janković o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću – da se ponaša kao božji čovek.

  • Aleksandar Vučić je pristao da bude žrtva! Prete mu! On živi u hororu! Samo zato što želi da uradi to što je započeo! I, jeste li primetili da on nijednog trenutka ne raspaljuje vatru, gde god da priča, u bilo kojoj emisiji da gostuje. Priča odmereno, bez mržnje. Tako se ponašaju božji ljudi – rekla je Janković 2013. godine u jednom gostovanju.

Put do slobodbe nacionalne frekvencije ipak neće biti lak, a teško i da će o njemu odlučivati struka.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top