Uncategorized

Fabrika Aptiv: Zaposleni rade osam sati bez slobodnog dana!

Osmočasovni smenski rad u fabrici „Aptiv“ vraća se od sutra, budući da su prethodno zaposleni radili po 12 sati, o čemu je Direktno.rs pisao, ali će sada radnici na poslu biti svakog dana, čak i nedeljom, sve dok kompanija bude imala potrebe za povećanim obimom posla?!

Sindikalisti tvrde da je tih 56 sati i dalje osam sati više od maksimalno dozvoljenog rada tokom jedne sedmice.

– Taj prekovremeni rad će zaposlenima zasigurno biti plaćen, ali bi trebalo da znaju da je i takvo radno vreme protivzakonito i da niko ne sme da ih na to primorava, osim ukoliko sami ne žele da rade – kaže predsednik sindikalne organizacije u „Aptivu“ Marko Todorović.

On tvrdi da kompanija nije ispoštovala dogovor sa predstavnicima Samostalnog sindikata metalaca Srbije, koji su prošle srede razgovarali sa upravom „Aptiva“ u Leskovcu nakon njihove odluke da poveća smenski rad na 12 sati.

– Razgovaraću sutra sa predstavnicima sindikata u Beogradu i nije isključeno da ponovo zatražimo da reaguju inspekcijski organi – dodaje Todorović.

Kako nezvanično saznaje Rešetka.rs, leskovačku kompaniju će sutra, zbog sveopštih zbivanja proteklih nedelja, posetiti lično direktor kompanije Marko Masano.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top