Vesti iz Srbije

Frilenseri očajni, izgubiće sve!

Omče za frilensere… Grupa radnika na internetu okupila se ispred Skupštine Srbije u znak protesta povodom glasanja o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana i pokazala šta misli o predloženom.

Ovde smo se okupili da pokažemo svoj stav povodom novog zakona u Skupštini Srbije. Mi smo grupa nezadovoljnih frilensera. Mnogi naši su u problemu. Sada je velika pometnja i haos oko celokupne ove situacije. Ljudi su očajni, izgubiće mnogi sve što su stekli – kaže za Direktno.rs, Nemanja Grujić, ispred grupe frilensera.

  • Mi smo ovde zato što smatramo da borba treba i mora da se nastavi. Zajednica mora da stane iza svih svojih članova. Pozivamo celu frilensersku zajednicu da se okupi. Pravićemo sve i svašta, konsultovaćemo pravni tim. Planiramo da se borimo do kraja – dodaje Grujić.

Frilenseri su, kako se ističe, odlučili da izraze javno neslaganje i zatraže da se sporni zakon povuče iz procedure i da se ponovo započnu pregovori sa predstavnicima Vlade Srbije. Oni smatraju da će plaćanjem retroaktivnih nameta biti dovedeni na ivicu egzistencije.

Podsetimo, Vlada Srbije je saopštila da je prošle nedelje postigla dogovor sa predstavnicima Udruženja frilensera i Udruženja radnika na internetu u vezi sa načinom plaćanja poreskih obaveza predstavnika ove industrije.

Vlada je prihvatila predlog udruženja da se normirani troškovi povećaju sa postojećih 43 odsto na 50 odsto. Na sastanku je dogovoreno da će se radnicima na internetu, odnosno frilenserima, omogućiti upisivanje radnog staža, srazmerno uplaćenom delu obaveza.

Međutim, deo frilensera nezadovoljan je ovim dogovorom sa predstavnicima vlasti i nastavlja svoju borbu.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top