Vesti iz Srbije

Goran Vesić se pridružio TikToku!

Bliže se beogradski izbori i nema sumnje da će Srpska napredna stranka podići celu svoju mašineriju i kada su u pitanju izbori za Mesne zajednice, a kamoli kada su u pitanju izbori za prestonicu. Već nekoliko meseci u SNS-u je Aleksandar Šapić, ali to nije toliko primetno koliko se primećuje da Goran Vesić pokušava da se predstavi na drugačiji način.

Da li gondola, seča drveća, obrtanje kocki na Trgu republike može da se izbriše sa malo kineskog jezika, vakcinacijom uz Karleušu i lemurom na glavi? Trgao se Vesić posle jasne poruke Aleksandra Šapića u maju.

„Ukoliko budem dobio poverenje za bilo koju funkciju u državi ili gradu izabraću tim sa kojim mogu da podnesem odgovornost, a među njima ne vidim Gorana Vesića“, rekao je Šapić tada.

„Ne mogu da ne primetim da je Šapić pre nego što je postao član u našoj stranci počeo da kadrira i da odlučuje“, odgovorio je zamenik gradonačelnika Beograda.

Kako ne bi bio samo jedna od Šapićevih odluka, od maja Goran Vesić ne gubi vreme.

„Ćao svima! Srećan sam što se nalazim na ovoj mreži, nemam puno iskustva ali pokušaću da se predstavim drugačije i ličnije i da vidite zaista kako radim i sa koliko želje radim“, obratio se on u objavi na Tik Toku.

Vesić kaže da je on „prvi lokalni političar u regionu koji je otvorio Tik Tok“.

Ležerniji pristup poslu dugogodišnji zamenik gradonačelnika Beograda prikazuje intezivno na svim društvenim mrežama.

„On je bio, to je čak i predsednik Vučić govorio, jedan od najnepopularnijih ličnosti u SNS-u“, kaže glavni i odgovorni urednik Danasa, Draža Petrović.

Vesić se na Tik Toku obratio čak i na kineskom jeziku, kada je govorio o objavljivanju svoje „Knjige o Beogradu“ u Kini.

U jednoj od objava snimio se i sa lemurom na glavi.

Kaže da „ni jedan posao ne može da se radi bez strasti“.

Goran Vesić već tri godine ima, kako kaže, Fejsbuk nalog na kojem je do skora vrlo često kritikovao sve, slao oštre političke poruke i pisao kako sve radi u roku i u korist Beograda.

„Mi imamo jednog drugog Vesića, očigledno Vesića koji se sprema za jednu novu ulogu, na kojoj će biti potrebno da bude neki novi, popularniji, lepši i nasmejaniji Vesić“, govori Draža Petrović.

Zamenik gradonačelnika, međutim, negira da se na društvenim mrežama predstavlja opuštenije da bi se dopao nekom. Tvrdi da je tu i dalje isključivo zbog problema.

„Meni društvene mreže pomažu da saznam probleme sa kojima se suočavaju Beograđanke i Beograđani“, kaže on.

„Shvatio je da je antipatičan većini građana i hoće da postane simpatičan makar onim građanima koji i dalje nisu svesni da je Vesić simpatičan, a to su posetioci Tik Toka“, govori Petrović.

Oni čije je pamćenje nešto duže od Sićvea 011 na Tik Toku, Instagramu i Fejsbuku pamte ga i po onome što vide na Tviteru – mreži koju Vesić očigledno izbegava.

A osim društvenih mreža zamenik gradonačelnika Beograda rado posećuje i zabavne emisije i tu prati ono što je nekada radio Aleksandar Vučić. Ne pleše, ali recituje.

„Nemoj da se ljutiš, hrabrost skupi. Jedna cura kao ja ne traži obećanja, ne skidaš taj pogled ti sa mene, lako sam ušla ja u tvoje vene“, recitovao je Vesić pesmu benda Hurricane, koji je predstavljao Srbiju na Evroviziji.

Goran Vesić čak je i stao uz građane u bloku 37, ali ostaje pitanje da li traži ljubav Beograđana ili samo novu šansu kod šefa, Aleksandra Vučića.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top