Vesti iz Srbije

Građani Kuršumlije najavili okupljanje za Mionu!

Ona se nalazila u vozilu marke „opel zafira“ kada je kod kuršumlijskog sela Pepeljevac došlo do sudara između vozila i autobusa. Prema informacijama do kojih smo došli, autobus je iz za sada nepoznatih razloga prešao u suprotnu traku i udario u automobil kojim je upravljala Miona. Sve se to dogodilo na krivini, koja je od ranije poznata po saobraćajnim nesrećama i ispred koje stoji znak upozorenja da je reč o opasnoj deonici magistralnog puta Niš-Priština.

Licu sa Kosova F.K., koji je upravljao autobusom kosovskih tablica prizrenske firme „Zidan turs“, tužilac Osnovnog tužilaštva u Kuršumliji odredio je pritvor do trideset dana, zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Miona P. (46) iz Kuršumlije.

Sa Mionom, koja se tog trenutka vraćala iz Niša bio je i njen kolega, koji je zadobio teške telesne povrede. Inače, Miona je profesor engleskog jezika i izgubila je časove u kuršumlijskoj osnovnoj školi, odnonsno postala je tehnološki višak, pa je putovala do Školske uprave u Nišu kako bi saznala gde će biti raspoređena.

Zbog lošeg stanja na tom putu, danas su građani Kuršumlije najavili za subotu okupljanje u centru Kuršumlije. Zatim će se prošetati do mesta gde je Miona stradala i zapaliti sveće.

– Pozivamo sve građane Kuršumlije da nam se pridruže, jer se radi o jednom zaista tragičnom događaju. Na ovaj način skrećemo pažnju na državu da je obećala, ali nije sredila taj deo puta – kazao je Đuro Cahun.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top