Vesti iz Srbije

Građani se opet bune zbog zagađenja!

Problem zagađenja vazduha u opštini Surdulica koji se godinama ne rešava, naveo je neformalno udruženje građana „Udahni duboko“ da ponovo krene u protestne šetnje. Novi protest zakazan je za nedelju, 20. jun u 17 sati u centru Surdrulice, a razlog je, kako navode iz udruženja, negativni uticaj rada fabrike „Knauf Insulation“ na životnu sredinu i zdravlje građana.

Dve godine nakon prvih protesta Surduličani će ponovo krenuti u šetnje kojima traže čistiji vazduh, kažu da je ovo jedini način da se za to izbore, jer svi predhodni pokušaji pregovora i rešavanja ovog problema nisu uspeli, pišu Južne vesti.

  • Mi se zalažemo za zaštitu životne sredine i naš najveći protivnik u ovom trenutku, kojeg smatramo za jednog od najvećih zagađivača ovde, jeste fabrika Knauf i zato šetamo – kaže Stojan Ivković, jedan od osnivača udruženja.

Plan je da šetnja krene iz centra grada do naselja Belo polje gde se fabrika nalazi, a na ovom mestu će predstavnici udruženja izneti svoje zahteve upućene ovoj kompaniji.

Nakon poslednjeg akcidenta koji se dogodio u fabrici, predsednica opštine Surdulica izjavila je da će na sednici Skupštine predložiti proglašenje stanja ugroženosti životne sredine, ali do toga nije došlo.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top