Vesti iz Srbije

Građani u Zrenjaninu blokirali put, traže pijaću vodu!

Više od 17 godina Zrenjaninci nemaju ispravnu vodu za piće, te su juče, kako bi izborili svoje pravo na pijaću vodu u 21. veku građani održali još jednu protestnu vožnju u organizaciji Zrenjaninske akcije „Zrak“.

Građani već pet dana za redom blokiraju put kako bi ukazali na problem koji ih muči godinama, a za koji gradska, kao i republička vlast izgleda da nemaju nimalo sluha. Građani su svoja kola parkirali na put i raširili transparente, a kako navodi gospodin koji je ovo snimio bilo je oko dvesta vozila.

Podsetimo, skorašnji pokušaj protesta građana Zrenjanina nije, međutim, protekao mirno poput jučerašnjeg, već je došlo do incidenta. Članovi Srpske napredne stranke napali su građane koji su mirno protestovali na Trgu slobode u ovom gradu, tražeći vodu za koju su uskraćeni dugi niz godina.

Aktivisti „Zrenjaninske akcije“ su se poređali pored Rimokatoličke crkve držeći transparente na kojima je pisalo „Gde je voda“, „Hoćemo vodu“, „Dajte barem kiselu“ i druge, kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo zbog nemanja ispravne pijaće vode u Zrenjaninu. Njima je iznenada prišlo nekoliko mladića, koji su počeli da im oduzimaju i lome transparente.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top