Vesti iz Srbije

Građanima dosta SNS aktiviste!

Višegodišnje bahato ponašanje političkog aktiviste iz Manđelosa, Ranka Trivunovića, poznatijeg po nadimku Balvan, u poslednje vreme kao da kulminira. Nekoliko meštana, nezadovoljno zbog činjenice da je Trivunović nelegalno podigao tovilište u sred sela, te da zbog njega udišu smrad i truju se, zajedno sa svojim porodicama, najavilo je i radikalne akcije kako bi skrenuli pažnju na svoj problem.

– Godinama trpimo Rankovu bahatost. Stalno se krije iz nekih rodbinskih odnosa sa braćom Vučić i njihovim ocem Anđelkom kojem, kako se hvali, radi zemlju. Ponaša se kao da je gazda, ne samo u Manđelosu, nego širom Srema. Navodno, bez njegovog odobrenja se ne može niko zaposliti ni u mitrovačkoj Bolnici, niti u nekom preduzeću, a koliko te njegove usluge koštaju, Bog sveti zna.”- jadikuje meštanin koji je, straha radi, želeo da ostane anoniman. Drugi ozlojeđeno dodaju:

– Zbog njega nam je selo postalo predmet ismejavanja širom Srema, pa nas zovu Balvan siti, kao da ovde živi neki neljudi i glupaci, a ne čestiti domaćini.

U međuvremenu, Trivunović je, na kupljenom placu u sred sela, bez ikakve dozvole podigao tovilište u kojem gaji svinje. Najbliže komšije kažu da je temelj tovilišta gotovo na samoj granici sa njihovim dvorištima, a smrad im ulazi pravo u kuhinje.

Navodno, opominjali su ga, ali on se prema tim opomenama odnosio drsko i bahato, stalno se pozivajući na predsednika Vučića.

– Kaže da sve što radi, radi za Vučića i stalno se krije iza predsednikovog imena. Ne verujemo da Vučić zna za to i zato tražimo da sve izađe na videlo, pa kom opanci, kom obojci – navodi jedan od komšija, dodajući:

– Nama preti da će da nas iseli iako smo mi starosedeoci koji ovde žive generacijama, a on je doseljenik. Ako nam smrdi, kaže, možemo da kupimo stanove na Terazijama, pa nek nam tamo miriše. Zašto bi mi išli sa svoga, sa temelja na kojem smo vekovima. Kad pozovemo inspekciju i druge nadležne službe, svi nam govore, ne smemo, iza njega stoje braća Vučić. Pa ovo je gore nego da smo na Kosovu!”

– Ja bi voleo da mi dođe Vučić lično i da čujem iz njegovih usta, da ovo što je moje od dedova nasleđeno, nije više moje nego Ranka Balvana. Al’, da vam kažem, ja u to čisto sumnjam, nego mislim da se Ranko samo krije iza Vučića, a da Vučići o tome ništa ne znaju.”- gotovo vičući, kazuje drugi meštanin koji nam se predstavio kao Milan Malbašić. Kaže:

– Kupio je plac od komšije Bore Mataruge, slagao da će tu da drži mašine, da neće zidati ništa, a evo sada od njegove farme do mog prozora nema ni 20 metara i sve inspekcije ćute. Neće da se zameraju.

Podsećanja radi, Ranko Trivunović je u lokalnu politiku ušao nakon pobede SNS-a 2012. godine. Pratio ga je glas da nema ni osnovnu školu, tako da je ubrzo stekao nadimak Balvan. Ipak, nakon nekoliko godina, iako se pohvalio da je stekao diplomu srednje saobraćajne škole – nadimak mu je ostao. Niko u selu ne zna kada je pohađao nastavu i polagao ispite.

Svojevremeno je skandal izazvala činjenica da je zaposlen kao šofer u lokalnoj mitrovačkoj Galeriji iako ta ustanova kulture nije ni imala automobil. Čak je i lokalno Tužilaštvo reagovalo, ali je postupak ubrzo pao u zaborav.

Nakon toga, pretvorio je, uz odobrenje vladike sremskog Vasilija, u kafanu, legat poklonjen crkvi, u samom centru grada, no ni tu se nije proslavio, pa je ta kafana, poznata po tome što je slika počivšeg Patrijarha Pavla visila pored ulaznih vrata u toalet – ubrzo bankrotirala.

S vremenom, Ranko Trivunović se vratio u svoje selo Manđelos i odlučio da se posveti poljoprivredi i, kako po selu voli da se hvali, obradi zemlje Anđelka Vučića, oca predsednika Srbije. Nismo uspeli da stupimo u kontakt sa Trvinunovićem, tako da nismo mogli da proverimo tačnost priča koje kolaju za njim, ali da je tovilište nelegalno ozidano, bez adekvatnih dozvola – to stoji, piše Srem online.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top