Vesti iz Srbije

„Gradska vlast opet baca ogroman novac na novogodišnju rasvetu“

Gradski odbor Narodne stranke Beograd saopštio je danas da je Javno komunalno preduzeće „Javno osvetljenje“ i ove godine raspisalo tender za „potpuno nepotrebnu“ nabavku novogodišnje rasvete, koja će Beograđane koštati više desetina miliona dinara.

„Beograd verovatno prvi grad u svetu po broju ukrasa po glavi stanovnika, ali će ’Javno osvetljenje’, uprkos tome što je godinama unazad kupovalo skupu rasvetu na sumnjivim i netransparentnim tenderima, i ove godine zavući ruku u dzep Beograđana i nabaviti nekoliko hiljada takozvanih lančanica i svetlećih zavesa“, rekao je predsednik Odbora za privredu i finansije beogradskog odbora Narodne stranke Borislav Borović.

Borović je istakao da gradska vlast, predvođena zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem, time „nastavlja iživljavanje novcem građana“.

„Što više novca zahvataju od građana, to ga bahatije i bezobraznije troše. Gradska vlast se ovakvim bacanjem novca smeje u lice Beograđanima, ubeđena da nikada neće biti obavljena temeljna provera svih javnih nabavki. Uskoro će se uveriti koliko je ta procena bila pogrešna, jer će sigurno odgovarati za pljačku i korupciju koje su godinama sprovodili“, zaključio je Borović.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top