Vesti iz Srbije

Gubitke javnih preduzeća ne može da sakrije ni peglanje budžeta!

„Kakvo je pravo stanje u javnim preduzećima u Požarevcu sigurno nećemo saznati za vreme ove vlasti SNS-a. Međutim, čak ni ova i ovakva vlast nije uspela da prikrije neuspešno poslovanje većine javnih preduzeća koja za investicije koriste subvencije iz gradskog budžeta, jer lošim poslovanjem ne mogu da dođu do značajnijih sopstvenih sredstava. Samo u prvom kvartalu ove godine većina javnih preduzeća iskazala je gubitke“, navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde Požarevac.

U otvorenom pismu požarevačkog odbora SSP, čiju sadržinu prenosimo u celosti, dalje se navodi:

„Neki se pravdaju lošom matematikom, a neki vremenskim prilikama, ali gubici se nisu mogli sakriti ni pored „peglanja“ budžeta.

Konačno se nije moglo sakriti ni višegodišnje zapošljavanje stranačkih kadrova i više od dozvoljenog broja u čemu prednjači JKP Vodovod i kanalizacija sa 11, a odmah za njim i JP Toplifikacija sa osam više zaposlenih radnika od Zakonom o budžetskom sistemu dozvoljenog broja. Sada se jasno vidi da su javna preduzeća plen lokalne SNS vlasti koja se odavno otuđila od građana.

Nedomaćinsko upravljanje javnim preduzećima i mnogobrojne afere su dovele do toga da pitanje komunalnog otpada nije rešeno pa se smeće iz naših sela ne iznosi, a divljih deponija je sve više. Nije rešeno ni pitanje zdrave pijaće vode, kao ni pitanje prečišćavanja otpadnih voda. Vazduh koji dišemo je sve zagađeniji.

Bahatost i nebriga kulminiraju kao i nedomaćinsko upravljanje javnim sredstvima, dok se SNS garniture međusobno glože i smenjuju. Siromaštvo je sve veće, a Požarevac se pretvara u varošicu.

Imamo plan da zajedno sa građanima promenimo neodrživo stanje u našem gradu, plan za dan posle. Zato ćemo i ubuduće obaveštavati javnost o svim malverzacijama lokalne vlasti u prethodnih 9 godina.

Može Požarevac“, zaključuje se u saopštenju Stranke slobode i pravde Požarevac.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top